'יריקה בפרצוף' או 'מעשה ראוי'
הח"כים חלוקים, יש המבקרים את קצב ויש תומכים, אבל בעניין אחד יש הסכמה - טוב שהעסקה בוטלה
"אני בוחר לחזור בי מעסקת הטיעון כי אני רוצה להיאבק על חפותי", אמר קצב בבית המשפט. "סורקים את גופי במסרקות ברזל 20 חודשים. אני רוצה לשים סוף לזה ולהיאבק על חפותי. אני יודע מה המשמעויות וההשלכות. אני בוחר בדרך הקשה אך הנכונה. זאת החלטה שגמלה בלבי לאורך זמן, ובשלה היום. זה לא קשור להחלטות בית המשפט בימים האחרונים".
ח"כ נוקד הטיחה מילים קשות בנשיא לשעבר, שהחליט בצעד ספק מפתיע ספק צפוי לבטל את העסקה עליה חתם. "התנהגותו של קצב היא יריקה בפרצופה של מערכת המשפט ושל פרקליטות המדינה", אמרה נוקד. "אני מקווה שבמשפט יצא הצדק לאור, ואני שמחה שקולן של אותן נשים מתלוננות יזכה סוף סוף להשמע בבית המשפט".
לביקורת על קצב הצטרפה גם חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ). "טוב שבוטלה הפארסה המביכה של עסקת הטיעון הנפסדת עם הנשיא לשעבר משה קצב, שבחסותה עשה מעשים מגונים במערכת המשפט", אמרה. חה"כ גלאון קראה ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ללמוד מטעויותיו ולהעמיד את קצב לדין במהירות האפשרית, ככל עבריין מין סדרתי, על מנת שהצדק יצא לאור.
"לשמור על חזקת החפות"
חברת הכנסת לימור לבנת (ליכוד) הביעה שביעות רצון לנוכח ביטול עסקת הטיעון. "טוב ונכון שיתנהל משפט ציבורי בפרשת קצב", אמרה חה"כ לבנת. "החלטת היועץ המשפטי לחתום עם קצב על עסקת הטיעון הייתה לא ראויה מראשיתה וחבל שלא נענה לדרישת נשיאת בית המשפט העליון לבטלה, לאחר שנחתמה".
יו"ר מרצ, חבר הכנסת חיים אורון, הצטרך גם הוא למברכים על ביטול עסקת הטיעון עם קצב. "טוב שפארסת עסקת הטיעון המפוקפקת באה אל קיצה, ושההאשמות החמורות נגד קצב יתבררו במלואן במשפט פומבי", אמר. "על הפרקליטות ,שאיבדה נקודות בהבאת הסכם הטיעון, לפעול למיצוי הדין במשפט".
לעומת זאת, ממלא מקום יו"ר הקואליציה, חה"כ יואל חסון
(קדימה), הביע אומנם קורת רוח מביטול עסקת הטיעון אך הביע תמיכה בחלטת הנשיא לשעבר. "החלטתו של קצב אמיצה ונכונה", אמר חה"כ חסון. "אכן ראוי יותר שפרשה זו תיבחן לעומק בבית המשפט והצדק יצא לאור".
חבר הכנסת מיכאל איתן (ליכוד) ביקש להזכיר כי קצב עדיין חף מפשע. "עד עכשיו נשמע קולם רק של אלה שהתנגדו לעסקת הטיעון, בטענה שהיועץ המשפטי לממשלה (מני מזוז) פעל לטובת משה קצב", אמר חה"כ איתן. עכשיו הוכיח משה קצב במעשים ולא בדיבורים, כי בעסקת הטיעון לא פעל היועץ המשפטי לטובתו. מבלי לפגוע בלגיטימיות של המתלוננות, יש לשמור על חזקת החפות על פיה אדם חף מכל אשמה עד אשר הוכחה אשמתו בבית המשפט".