הוקפאו השיבושים בסמסטר ב'
בעקבות דיון בוועדת החינוך הוחלט על מו"מ בין הסגל הזוטר לוור"ה והלימודים לפי שעה יימשכו כרגיל

הפגנה של סטודנטים ומרצים צילום ארכיון: נאור רהב
הדיון היום התקיים בניסיון למנוע משבר נוסף במוסדות להשכלה הגבוהה, ארבעה חודשים בלבד לאחר סיום שביתת הסגל הבכיר, שהפכה לארוכה ביותר בתולדות מדינת ישראל.
כתוצאה מכך שני הסמסטרים של השנה הנוכחית קוצצו ושיעורי השלמה מתקיימים גם בימי שישי. בדיון אמרה גלאון כי המדינה צריכה לפעול כדי לצמצם את החשש של אלפי סטודנטים בישראל מפגיעה נוספת בשנת הלימודים.
"לא נמשיך לעבוד כעובדי קבלן"
"בישראל ישנם כ-5,000 אנשי סגל זוטר ומורים מן החוץ, העובדים שמונה חודשים בשנה ומפוטרים מדי קיץ, במקום לעבוד ולקבל שכר במשך שנה שלמה", אמר בדיון שיאון קורן, יו"ר הסגל הזוטר באוניברסיטאות. "לא נשלים עם מצב שבו נמשיך לעבוד כעובדי קבלן. גם שרת החינוך יולי תמיר מודעת לבעיה, אבל דווקא האוניברסיטאות לא מוכנות להגיע לפתרון".
במהלך הדיון תקף יו"ר ועדת החינוך בכנסת, ח"כ מיכאל מלכיאור (עבודה), את ראשי
האוניברסיטאות על כך שלא טרחו להגיע לשמוע את טענות נציגי הסגל הזוטר, למרות שהוזמנו. בנוסף החליטה ועדת החינוך להטיל על המועצה להשכלה הגבוהה את מלאכת הגישור בין הצדדים.
סגל המרצים הזוטר באוניברסיטאות הכריז לפני כמה שבועות על סכסוך עם ועד ראשי האוניברסיטאות על רקע תנאי העסקתו. בעקבות כך הושמעו איומים כי אם לא ייערך דיון בנוגע לדרישתם של המרצים, הם ייפתחו בשיבושים שייפגעו בסמסטר ב' ובסטודנטים.