חשד בארגנטינה: הנשיא לשעבר סייע למחבל
בתביעה חדשה נגד הנשיא לשעבר, קרלוס מנם, נטען כי הוא חיפה על חשוד מרכזי במעורבות בפיגוע בבית הקהילה היהודית ב-1994

אדול היה אחד החשודים הראשונים בתקיפת בית הקהילה היהודית, שכתוצאה ממנה נהרגו 85 בני אדם ונפצעו יותר מ-300 בני אדם נוספים.
ניסמן ביקש מהשופט החוקר אריאל ליחו לעצור את מנם ואחיו, וכן שלושה בכירים שהיו מעורבים בחקירה הראשונית: שופט בכיר, מפקח המשטרה וראש המודיעין.
מנם בן ה-77, המשמש כיום כסנאטור, הכחיש את הטענות המיוחסות לו והאשים את הממשל של הנשיאה כריסטינה קירשנר כי הוא משתמש בפרשה בכדי להסיט את תשומת הלב מהסוגיות הפנימיות הבוערות. ההחלטה האם להגיש כתבי אישום תתקבל החודש על ידי שופט.
למרות שכמה ארגונים של משפחות הקורבנות חשדו במנם מזה זמן רב כי כיסה על מבצע הפיגוע, המעצר שהתבצע בשבוע שעבר היה הפעם הראשונה בה הוא הואשם באופן רשמי במעורבות ישירה
בשנים האחרונות הגישה ארגנטינה שני כתבי אישום נגד איראן וחיזבאללה, לפיהם הם האחראים לפיגוע. איראן דחתה את ההאשמות בטענה כי מדובר בהמצאה ישראלית-אמריקנית. ניסמן מסר לעיתון כי ההאשמות נגד איראן וחיזבאללה עדיין תקפות, וכי הוא פועל נחרצות כדי להוציאן לפועל.
"דבר זה אינו משנה את ההאשמות נגדם", אמר התובע, שהוסיף כי נגד סוריה לא קיימות ראיות. "במידה מסוימת, ההאשמות נגד איראן וחיזבאללה מתחזקות, זאת משום שלאדול היו קשרים רבים עם קיצונים אסלאמיים".
ניסמן הוסיף כי "במסגרת ההתפתחויות החדשות אדול לא יואשם במעורבות בפיגוע, משום שאין כרגע מספיק ראיות נגדו".
מספר ארגונים יהודיים ומשפחות הקורבנות קידמו בברכה את הצעד כנגד מנם, והביעו אופטימיות זהירה כי זה יעזור לפתור את התעלומה סביב הפיגוע.
"אנחנו שמחים לראות שהתיק מתקדם. אנחנו לא יודעים אם זה יוביל לאנשהו, אבל שווה לנסות", אמרה אדריאנה רייספלד, שאיבדה את אחותה בפיגוע, וכיום היא משמשת כראש ארגון הקורבנות "זיכרון פעיל".