הצעת חוק: לא לפרסם תמונות קטינים חשודים
חברי הכנסת אישרו בקריאה ראשונה הצעת חוק האוסרת על פרסום תמונותיהם של קטינים החשודים בפלילים, גם כאשר פניהם מטושטשים
התיקון לחוק יאסור על פעולת הצילום עצמה ויחדד איסור בנושא שכבר קיים כיום. הצעת החוק גובשה בעקבות מקרים רבים בהם עצם הצילום פוגע, מטריד ומהווה פגיעה בפרטיות.
הוועדה לזכויות הילד שהכינה את החוק קראה לכלי התקשורת להכין את עצמם ולהציג עמדה מגובשת יותר בהכנת הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית, שתיערך בקרוב.
"ההתנהלות מחייבת להגביל את התקשורת"
בדיון להכנת הצעת החוק דחו הח"כים את הסבריה של היועצת המשפטית של ערוץ 2 שטענה כי החוק הקיים מגן על הקטינים וכי מערכות החדשות מקפידות דיין על שמירת החיסיון.
ח"כ אריאל אמר בדיון כי התקשורת בהתנהלותה הביאה לכך שצריך לפרט ולהרחיב את החוק. "כוונת החוק המקורי הייתה להגן על הקטינים", אמר. "אבל ההתנהלות התקשורתית בה מכסים את פרצופו של הקטין בצורה שבה כל סביבתו הקרובה מזהה אותו, מחייבת
אותנו להגביל עוד את כלי התקשורת".
"בניגוד לחוק הקובע כי חלה חובה למנוע לחלוטין זיהויו של קטין, פעמים רבות כאשר מצלמים קטין מסתפקים אך ורק בכיסוי עיניו, וכך הוא נחשף לציבור על ידי פרטים מרמזים אחרים המופיעים בתמונה, כמו מקום הימצאו, לבושו, הפרופיל שלו ועוד", אמר ח"כ אורלב, מיוזמי החוק. "הצעת החוק באה לסתום פרצה זו, ולאסור לחלוטין צילום קטינים במקרים המוזכרים בחוק".