פינס: לזרז את הטיפול בחופים הלא מוכרזים
לאחר טביעתם של 8 בני אדם בסוף השבוע בחופי הים בארץ, 4 מהם למוות, קרא ח"כ פינס לזרז את הטיפול בחופים הלא מוכרזים עד תום עונת הרחצה

אופיר פינס. צילום: פלאש 90
"הרוב המוחלט של מקרי הטביעה מתרחש בחופים הלא מוכרזים", אמר ח"כ פינס. "החופים הללו הפכו לחצר האחורית של חופי ישראל – שם אין מי שיציל, אין מי שייקח אחריות וכל מתרחץ מהמר על גורלו".
ח"כ פינס הסביר כי ייתכן שמספר הטביעות הגבוה היה נמוך יותר לו קריאתו בפתיחת עונת הרחצה לטפל החופים הלא מוכרזים הייתה נענית. בחודש מאי האחרון פנה פינס לנציגי משרד הפנים בדרישה להכין תוכנית רב שנתית להגדלת מספר חופי הרחצה המוכרזים בישראל.
"האוכלוסייה הולכת וגדלה והחופים שעומדים לרשותה הם קטנים וצפופים", אמר אז פינס. "חופי הרחצה נראים כמו קופסאות סרדינים ודרושים בהקדם עוד ועוד חופים מוכרזים".
מחצית מחופי הרחצה לא מוכרזים
מקרי הטביעה הרבים בסוף השבוע אירעו לאחר שבשירות המטאורולוגי הזהירו כי הים התיכון יהיה מסוכן לרחצה. הים הגלי גבה היום את חייהם של שלושה בני אדם. גבר בשנות ה-40 לחייו טבע מול חוף הצוק בתל אביב. צוות מד"א שהגיע למקום מצא אותו מחוסר הכרה, ביצע בו פעולות החייאה אך נאלץ לקבוע
את מותו.
בנתניה טבע למוות נער בן 12 כשרחץ בחוף הארגמן בעיר. בחוף נווה ים שבטירת הכרמל איתר חיל הים את גופתו של גבר בשנות ה-30 לחייו, תושב נצרת עלית. הגבר נעלם בים לאחר שנכנס לרחוץ יחד עם חברו. מקרי טביעה נוספים התרחשו בחופים בבית ינאי, באשקלון וסמוך לאכזיב. אתמול טבע למוות גבר כבן 40 שרחץ בחוף לא מוכרז.
מנתוני משרד הפנים עולה כי בעונת הרחצה 2008 ישנם 143 חופי רחצה מוכרזים בישראל 91 מהם בים התיכון, 25 בכנרת, 22 מהם בים המלח ו-5 חופים בים סוף. לפי נתוני החברה להגנת הטבע, כמחצית מאורך חופי הרחצה של ישראל הם חופים לא מוכרזים.