סין: יורשו של מאו מת בגיל 87
הווא גאו-פנג, שהנהיג את סין במשך חמש שנים מאז מותו של מאו ב-76', הלך לעולמו בבייג'ינג אחרי מחלה קשה
סוכנות הידיעות הרשמית דיווחה כי הווא, שעמד בראש המדינה בין 1981-1976, מת היום כתוצאה ממחלה, אולם לא נמסר מה היא הייתה.

הווא גאו-פנג. צילום: אי-פי
הווא נולד במחוז שנקסי ב-1921. בשנות השלושים הוא הצטרף לכוחות הגרילה נגד היפנים ובאמצע שנות הארבעים הוא הפך לאחראי על התעמולה במפלגה הקומוניסטית במחוז שלו.
ב-1949 הצטרף הווא לצבא השחרור העממי במלחמת האזרחים וכאשר הגיע למחוז הונאן הוא המשיך בקריירה הבירוקרטית והצבאית שלו. בהמשך הוא הוצב בקסינגטן, אזור הולדתו של מאו, ופיקח על קידום פרויקטים שסייעו לו לזכות בתשומת לבו של המנהיג הקומוניסטי.
בתחילת שנות השבעים כיהן הווא כמזכיר הראשון של המפלגה במחוז הונאן והצטרף לוועדה המרכזית של המפלגה. ב-1971 הוא מונה לסגן ראש הממשלה ולאחר ארבע שנים הפך לשר לענייני ביטחון ציבורי.
אחרי מותו של ראש הממשלה ב-1976 החליף אותו הווא וכאשר החלה בריאותו של מאו להידרדר, הוא בחר בהווא לרשת אותו כמנהיג המפלגה הקומוניסטית בסין. בין הווא לבין "כנופיית הארבעה" בהנהגת אלמנתו של מאו פרץ מאבק, אולם הווא הצליח לצאת המנצח ועצר את ארבעת הבכירים.
תמונתו לצד מאו
במהלך שנות שלטונו הגיע המהפכה התרבותית של מאו לסיומה. מדיניותו הכלכלית והפוליטית כללה את השבת התכנון התעשייתי בנוסח סובייטי והוא חיזק שוב את שליטת המפלגה. כמו כן הוא הורה כי בכל פגישות המפלגה ובבתי הספר תיתלה תמונתו לצד תמונת מאו ואף שינה את ההמנון, אך השינוי לא החזיק מעמד זמן רב.
החל ב-1978 החריף המאבק בין הווא לבין דנג קסיאו-פנג שתמך במערכת כלכלית המבוססת על שוק פתוח.
ככל שדנג הגביר את כוחו בהנהגת המפלגה כך החלו הבכירים לצאת נגד הווא עד אשר הוא הוחלף כראש ממשלה ב-1980 ולאחר שנה כיו"ר המפלגה על ידי נאמניו של דנג.
הווא קיבל את התואר של סגן יו"ר זוטר, אך ב-1982 בוטל התואר והוא נותר חבר רגיל של הוועדה המרכזית. רק בנובמבר 2002 הוא איבד את מושבו בוועדה, על אף שהגיע לגיל פרישה ב-1991. בקונגרס המפלגתי בשנה שעברה הוא הוזמן כחבר מיוחד.