מאיר אברג'יל בבית המשפט: אני קורבן של עלילה
העבריין שעל פי המשטרה עומד יחד עם אחיו יצחק אברג'יל בראש ארגון הפשע החזק בישראל נשבר בדיון בהארכת מעצרו במסגרת בקשת הסגרתו לארה"ב. "אני פוחד מאמריקה ולכן נזהרתי שלא להתעסק איתה". הפרקליטות: חשש שאם ישוחרר יימלט מהארץ

מאיר אברג'יל. צילום: חן גלילי
אברג'יל סיפר בדיון בפני נשיאת בית המשפט המחוזי, השופטת מוסיה ארד, כי בשנת 1985 הוא הסתבך בארצות הברית כישראלי, לאחר שהעביר שם כסף לחבר ואולץ לעשות עסקת טיעון במסגרתה הורשע וריצה שם ארבע שנות מאסר.
"מאז נשבעתי שלא אחזור לאמריקה, לעולם לא", הוא אמר כשקולו נשבר. "חזרתי לישראל ויותר לא היו לי עניינים עם ארצות הברית. לא עשיתי שום עבירה שקשורה לארצות הברית. הם טוענים בכתב האישום נגדי שהייתי באקפולקו אבל מעולם לא הייתי שם".
לדבריו, "אני כל כך פוחד מאמריקה ולכן כל כך נזהרתי שלא להתעסק איתה, ופתאום כדי ליצור לאחי יצחק אברג'יל ארגון פשע הם הוסיפו את שמי לכתב האישום. אני קורבן של עלילה. ביאבח"ל (היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות) יש קצינים שהדיחו תיקים וקיבלו קידום כדי ליצור פרובוקציות. הם הפחידו אנשי עסקים בישראל לא ליצור איתי קשר. אולצתי לעזוב את המדינה ולצאת לאפריקה".
ישראל מחויבת להליך ההסגרה
כשהוא נרגש ועל סף דמעות, נחנק גרונו של אברג'יל והוא לא הצליח להמשיך לדבר. סנגוריו, עו"ד אביגדור פלדמן ושרון נהרי, הושיטו לו בקבוק מים. הוא לגם מעט, ניסה לדבר, אך פרץ בבכי והפסיק את נאומו.
קודם לכן במהלך הדיון ביקשו הסנגורים לקבל את הערר שהגישו על החלטת בית משפט השלום לעצור את אברג'יל ל-20 יום במסגרת הבקשה להסגרתו לארצות הברית.
הם טענו כי העבירות המיוחסות לו בוצעו עוד לפני קבלת החוק למאבק בארגוני פשיעה בשנת
2003, ולפיכך בקשת ההסגרה אינה יכולה להתבסס עליהן. כמו כן טענו כי מדובר בעבירות קלות יחסית שאינן מצדיקות מעצר.
נציג הפרקליטות, עו"ד יצחק בלום, טען מנגד כי יש חשש שאם אברג'יל ישוחרר ממעצר הוא יימלט מישראל, מה גם שהוא אינו מתגורר כאן אלא חי בסיירה לאון שבאפריקה. עוד אמר בלום כי העבירות המיוחסות לו של סחיטה באיומים, הלבנת כספים וחברות בארגון פשע מצדיקות את מעצרו ואת מחויבותה של מדינת ישראל להליך ההסגרה.