טארו אסו נבחר כראש ממשלתה הבא של יפן
יומיים לאחר שנבחר כראש מפלגת השלטון, בחר הבית התחתון באסו כרה"מ הבא של יפן. משימתו הראשונה היא להצליח להרכיב קבינט

בניגוד לניצחונו הצפוי של אסו, בן ה-67, בבית התחתון, הבית העליון, עתיד להצביע עבור ראש המפלגה הדמוקרטית, איקירו אוזאווה. אולם הצבעתו של הבית התחתון תגבר על ההצבעה שתיערך בהמשך היום בעליון, והכשירה את אסו כראש ממשלה.
אסו נבחר כראש המפלגה הליברלית-דמוקרטית ביום שני האחרון, וכבר החל לנסות להרכיב קבינט. ביום שני זכה אסו לאחר שקיבל 351 מתוך 525 קולות חברי המפלגה, וגבר על ארבעה מועמדים אחרים. ראש הממשלה הנבחר היה המועמד המוביל מאז הודיע ראש הממשלה היוצא, יאסו פוקודה, על התפטרותו לפני שלושה שבועות.
משימתו הראשונה של אסו, נצר למשפחת פוליטיקאים מדרום יפן ונכדו של ראש ממשלה לשעבר, תהיה להצליח בהרכבת קבינט שיעלה את התמיכה הציבורית לפני הבחירות לבית התחתון העלולות להגיע עוד לפני סוף השנה.
הבחירות הראשוניות לשרים שיקיפו אותו בעת כהונתו, מכל מקום, כללו רבים מפעילי המפלגה השלטת, שכבר עברו דרך הקבינט בעבר.
אחד הדבר הנוספים על סדר היום של ראש הממשלה החדש יהיה להחליט אם לזמן בחירות מוקדמות לבית התחתון כדי להוכיח כי למפלגתו, השולטת ביפן כבר קרוב ל-53 שנה, עדיין קיים המנדט לשלוט. ראש הממשלה היפני יוכל לקרוא לבחירות בכל זמן שיחפוץ.
בחירות כאלו יהיו הימור כבד למפלגה המאבדת את תמיכת הציבור, סובלת מזעם רחב לנוכח הניהול הכושל של קרנות הפנסיה, ואי שביעות רצון כללית
אי היציבות הפוליטית הגביר את החששות מאופן התמודדות המדינה עם הבעיות הכלכליות. גם אסו הודה כי המשבר הכלכלי נמצא בראש מעייניו. "הדאגה הגדולה ביותר כרגע היא הכלכלה", אמר. אסו הודיע בעבר כי יסרב להעלות את מס הצריכה ב-5%, לפחות במהלך שלוש השנים הבאות.
אסו הודיע כי ימשיך לכונן יחסים עם וושינגטון, כעדיפותה הדיפלומטית העליונה של יפן. זאת בעוד שיפן מנסה להדק במקביל את הקשרים עם סין, שכנתה, שאסו תיאר בעבר את כלכלתה המתפתחת ואת השפעתה הצבאית כ"איום רציני".
לאחר שני ראשי ממשלה שנתפסו כפקידים אפורים וכחסרי כריזמה, צפוי ראש ממשלת יפן הנבחר להביא אישיות מעט יותר צבעונית לתפקיד. אולם הוא עלול להיתקל בלא מעט בעיות אם ימשיך, כבעבר, להרגיז רבים מבית ומחוץ, לנוכח האמירות הנתפסות לא פעם כשליפה מן השרוול.
לאחרונה, למשל, יצר תרעומת רבה, לאחר שהשווה את מפלגת האופוזיציה לנאצים. ב-2001 אף חויב להתנצל, לאחר שאמר כי המדינה האידיאלית תהיה זו ש"תמשוך את היהודים העשירים".