המהומות בעכו התחדשו: עשרות צרו על בית משפחה ערבית
ע"פ הדיווחים, מוקד המהומות עבר לשכונת מנשייה בעיר, שם צרו עשרות יהודים על בית מגורים בו שוהים כ-10 בני אדם. מנהיגי הקהילה המוסלמית בעיר ניצלו את תפילות יום השישי להרגעת הרוחות, וקראו גם לציבור היהודי להגיע למסגדים

במקביל, עצרה המשטרה שלושה בני אדם שהתפרעו במהלך ההפגנה ברחוב בן שושן בעכו. המשטרה הפעילה זרנוקי מים לפיזור ההפגנה ומנעו מכ-400 אזרחים יהודים לחדור לאיזורי שכונות הערבים.
בעקבות חידוש המהומות הביע ח"כ עבאס זכור (רע"מ-תע"ל), תושב העיר, צער עמוק וטען כי
"עשינו הכל לשמור על השקט". ח"כ זכור אמר ל-nrg מעריב כי "הייתה רגיעה על הכיף כיפאק אז למה הגיעו לבית המשפחה בשכונת מנשייה? למה תקפו אותם?".
בינתיים, גם המשטרה עושה מאמץ לשמור על השקט. בעיר מוצבים בסוף השבוע כ-700 שוטרים, שיסיירו בעיקר במקומות הבילוי והטיול בעיר. בנוסף, עצרה המשטרה במהלך היום 22 יהודים וערבים. כמו כן, קיימות הערכות לגבי חשש לחיכוכים גם ביתר הישובים בארץ, כדוגמת מעלות תרשיחא , חיפה , נצרת עלית וכרמיאל.
"זהו לילה נפיץ, ואלו הן אולי 24 השעות החשובות בפרשה הזו", אמר קצין משטרה ל-nrg מעריב "אם ישמר השקט זה יכול לחלוף ואם יפרוץ שוב כל הסיפור אז אנחנו הולכים לתקופה ארוכה של מתיחות".
רק היום בצהריים ניצלו מנהיגי הקהילה המוסלמית בעיר את תפילות יום השישי במסגדים כדי לקרוא להרגעת הרוחות וליישור ההדורים בין שתי הקהילות. "בשלוש לפנות בוקר הסכמנו אני והשייח' מוחמד מאצ'י, לשאת דרשות במסגדים ולקרוא להרגעת הרוחות", אמר ח"כ זכור, שסיפר כי בכוונתו לשאת בעצמו את דרשת יום השישי במסגד דאהר אל-עומנר.
ח"כ זכור קרא לציבור היהודי להגיע בהמוניו למסגדים ולשמוע במו אוזניו את מסרי ההרגעה שהוא והדרשנים יעבירו בדרשותיהם.
ח"כ זכור, שהביע תקווה כי גם הרבנים היהודים יעבירו מסרים דומים בבתי הכנסת, אמר בנוסף כי לא מאוחר עדיין מבחינתו לאחות את הקרעים בין שתי הקהילות בעיר. "עכו היא עיר מעורבת, ואני והשכנים היהודים שלי ביחסים טובים", אמר.
"זו עיר ליהודים ולערבים וכל יהודי שחושב שעכו היא עיר רק של יהודים – שילך למקום אחר. אני רוצה שעכו תהיה דוגמה לחיים משותפים עבור כל מדינת ישראל ואני מקווה שגם המנהיגים היהודים יגלו אחריות. אחרי הכול, כשייצאו התקשורת והצבא מהעיר, נישאר לחיות ביחד – ערבים ויהודים".
במהלך היום הגיעה שורת פוליטיקאים לעיר עכו, בתוכה גם יו"ר קדימה, ציפי לבני, שנפגשה עם ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי, כדי לדון עמו באירועים. "באתי לכאן כדי להעביר מסר מהמנהיגות הלאומית, אותו מסר הועבר גם למנהיגות המקומית - יום הכיפורים עוסק בצביון שלנו במדינת ישראל, את זה צריך לכבד כל אדם".
לבני הוסיפה כי "מצב שבו אנשים לוקחים את הדין לידיהם ופוגעים בנפש וברכוש הוא מצב בלתי נסבל". לבני אף התייחסה לדו-קיום השברירי בארץ ולמסקנות שעל ההנהגה להסיק מהמהומות. "ישראל לא תהיה מדינה שבה אנשים מתנהלים כראות עיניהם גם כאשר הם גובר כעסם".
לדברי לבני הדבר החשוב ביותר מן האירועים צריך להיות הלקח. "המבחן הוא לדעת לאן לוקחים את זה מכאן, ולהבין כמה קרובים היינו לפיצוץ גדול יותר ולעצור בנקודה הזו".
בנוסף ללבני הגיב לאירועים גם נשיא המדינה, שמעון פרס, שאמר כי הוא מצטרף לשאר האוכלוסייה בישראל אשר מצרה על האירועים האלימים וטען כי "איש אינו מרוויח מכך ויש להפסיק מיד את האיומים וההאשמות".
עוד הוסיף פרס כי מדובר באירועים בעלי אופי אשר מביך את כל תושביה, היהודים והערבים כאחד. "ממהומות אלו איש לא ירוויח דבר. כולם יפסידו", טען הנשיא והוסיף: "שנים על שנים יתנהלו החיים בעכו אחרת. זוהי התפרצות אלימה אשר לכבות במהירות ובמלאכת הכיבוי צריכים להשתתף כל התושבים יהודים כערבים".