בבג"ץ ביקרו תמיכת מזוז בעובדים הזרים
שופטי בג"ץ מתחו ביקורת על היועץ המשפטי לממשלה ועל החלטתו לתמוך בתשלום של שעות נוספות לעובדים זרים ע"י מעסיקיהם הקשישים

בג"צ נוטה שלא לקבל את עתירת ארגון קו לעובד, לפיו יש להפוך את פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה ולקבוע כי עובדים זרים שמטפלים בקשישים סיעודיים ובנכים זכאים לקבל שעות נוספות.
השופטים אליעזר ריבלין, אילה פרוקצ'יה וחנן מלצר הבהירו לנציגת היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד אביגיל בורוביץ', ולנציגת ארגון קו לעובד, עו"ד חני בן ישראל, כי יש לשקול גם את טובת הקשישים הסיעודיים המטופלים, שיתקשו לשלם שעות נוספות למטפלים, וכי בכל מקרה ראוי להמתין עד לסיום חקיקת הכנסת בנושא, ולא לבקש מבג"ץ להכריע בעניין.
"אינני מבין את עמדת היועץ המשפטי", אמר המשנה לנשיאה, השופט ריבלין. "הוא אומר שצריך להגן על העובדים הזרים ולשלם להם שעות נוספות, אבל איך קשיש סיעודי שהמטפל יושב בביתו, אוכל וישן עמו יחשב לו את השעות הנוספות? לשאלה יש גם היבט תקציבי ואני לא חושב שהיועץ המשפטי לממשלה מייצג בסוגיה זו את משרד האוצר. היועץ המשפטי לממשלה גם לא הבחין בין סוגים שונים של מעסיקי העובדים. יש ישישים ונכים הרעבים לפת לחם ויש אחרים בעלי אמצעים וכח".
ריבלין אמר בביקורת כי תמיכת היועץ המשפטי לממשלה בכך שהקשישים ישלמו שעות נוספות לעובדים הזרים, בלא לדעת כיצד לחשב זאת, תגרור עשרות אלפי קשישים לבתי הדין לעבודה ואף תביא לשם את העובדים הזרים. "מה אתם רוצים, להביא את שתי האוכלוסיות החלשות האלה לבתיה דין לעבודה?!", אמר.
השופט חנן מלצר נזף בנציגת המדינה שהתעקשה שבג"ץ יקבע עובדות בנושא, עוד בטרם תיעשה החקיקה בכנסת. "מאשימים את בג"צ באקטיביזם שיפוטי", אמר מלצר. "זהו בדיוק המקרה שצריך להסדיר אותו בחקיקה ולא בבית המשפט".
השופטים הודיעו לצדדים כי יודיעו על החלטתם במועד אחר, ואולם, מהערותיהם עולה כי הם מסתייגים מהתערבות של בג"ץ בסוגיה
במהלך הדיון הביעו גם פרקליט ארגוני הנכים, עו"ד יהונתן דודוביץ', ופרקליט שייצג את אמו המטופלת, עו"ד נפתלי גור-אריה, את התנגדותם לכך שהמטופלים ישלמו שעות נוספות.