מזוז: הממשלה יכולה להמשיך במו"מ עם סוריה
במכתב תשובה לח"כ לבנת שביקשה ממנו להודיע לאולמרט שאין לממשלתו סמכות לנהל מו"מ מדיני קבע היועץ המשפטי שסמכויות ממשלת מעבר אינן מצטמצמות ל"פעולות שוטפות" בלבד. לבנת בתגובה: "אעתור לבג"ץ, קשה לי להאמין שהשופטים יאשרו זאת"
בפנייתה למזוז ביקשה ח"כ לבנת כי יודיע לאולמרט שלממשלת מעבר אין סמכות לנהל משא ומתן מדיני עם הסורים ועם הפלסטינים בתקופה שנותרה עד לבחירות.

מזוז התייחס במכתב התשובה ששלח ללבנת לתקדים שקבע בית המשפט העליון בעתירה לבג"ץ שהגיש בשנת 2001 פרופ' הלל וייס מאוניברסיטת בר אילן נגד ראש הממשלה דאז, אהוד ברק.
ברק ניהל בזמנו משא ומתן מדיני עם יו"ר הרשות הפלסטינית דאז, יאסר ערפאת, בזמן שעמד בראש ממשלת מעבר, ופרופ' וייס דרש מבג"ץ למנוע ממנו את הדבר. בעתירה של וייס קבע בית המשפט כי לא קיימת בחוק היסוד או בנוהג חוקתי הגבלה פורמלית על סמכותה של ממשלת מעבר.
"עם זאת, קבע בית המשפט כי הממשלה והשרים בממשלת מעבר וערב בחירות מחויבים לנהוג באיפוק הראוי למעמד של ממשלה יוצאת בהפעלת סמכויותיהם לגבי כל אותם עניינים שאין כורח ודחיפות לפעול בהם בתקופת המעבר", כתב מזוז ללבנת.
היועץ המשפטי הסביר במכתבו כי "בית המשפט קבע כי מתחם הסבירות של פעילות גוף שלטוני בתקופת ממשלת מעבר נבחן בשים לב למאפייניה של הסמכות הקונקרטית המופעלת ובהתחשב באיזון הנדרש בין הצורך בעשייה לבין דרישת האיפוק כאמור".
מזוז ציין במכתבו כי בית המשפט קבע בפרשת וייס בנושא של ניהול
"מטעם זה, קבע בית המשפט, כי התערבותו תהא במקרים חריגים בלבד", כתב מזוז. "לאור האמור דחה בית המשפט את העתירה". לדברי מזוז, הדברים שנקבעו בפסק הדין בענין וייס חלים אף בעניין המגעים עם סוריה. "על כן איני רואה מקום להתערבותי", כתב.
ח"כ לימור לבנת מסרה בתגובה למכתב כי "מאחר שלצערי היועץ המשפטי התחמק מקביעה חדה וברורה האוסרת על ממשלת המעבר, ערב בחירות, לנהל משא ומתן שעלול לכבול את ידי הממשלה הבאה, לא נותר לי אלא לעתור לבג"ץ".
לבנת ציינה כי שופטי בית המשפט העליון הכריעו לאחרונה נגד מינוי שופטים חדשים בתקופת ממשלת מעבר "על כן קשה לי להאמין שיוכלו לאשר משא ומתן מדיני החורג מפעולה שוטפת של ממשלת מעבר בעת הזאת", אמרה לבנת.
בין המבקרים את המשך המגעים עם סוריה בעת כהונתה של ממשלת מעבר נמנית גם יו"ר קדימה, ציפי לבני. לדברי לבני, בשלושת החודשים הקרובים צריכה להתמקד התנהלות הממשלה בעניינים השוטפים ובפיתרון משברים מיידיים ולא מעבר לכך. "המו"מ עם סוריה חשוב, וצריך להבין במה מדובר", אמרה לבני. "אם מדובר בקביעת עובדות לפני בחירות זה דבר שלא יעשה".
