בשורה לעגונות: חלוקת רכוש משותף ללא גט

הכנסת אישרה את התיקון לחוק יחסי ממון אשר אמור למנוע מצב בו נשים נתונות לסחטנות מתמשכת על ידי בעליהן המסרבים להתגרש

לירן דנש, אריק בנדר וענת שיחור-אהרונסון | 5/11/2008 12:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשורה לציבור הנשים העגונות בישראל: הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק יחסי ממון אשר קובע כי הרכוש של בני הזוג יחולק בחלוף שנה מיום פתיחת ההליך המשפטי או בחלוף תשעה חודשים מהפרידה, אפילו אם הם גרים באותה הדירה. כמו כן, נותן החוק אפשרות לבית המשפט לקצר את התקופה במקרי אלימות. התיקון לחוק אמור למנוע מצב בו נשים נתונות לסחיטה מתמשכת על ידי בעליהן הסרבנים.

לפני התיקון לחוק נאלצו בני הזוג לחכות למתן הגט על מנת לחלק את הרכוש. למחוקקים התברר כי מעגנים וסרבני גט נוהגים להתנות את מתן הגט וחלוקת הרכוש בכך שהאישה תוותר על חלקים ברכוש לטובתם ובכך מנשלים אותה מרבות מזכויותיה וזאת באמצעים פסולים של סחטנות וכל זאת בחסות החוק המגן עליהם. האישה נאלצת לקנות את הגט במחיר של ויתורים על רכוש, ובכך להיכנע לבעל הסחטן.

ח"כ הרב מיכאל מלכיאור (עבודה- מימד), אשר יזם את החוק ביחד עם ח"כ זבולון אורלב ומנחם בן ששון, אמר בנושא כי "לאורך כל הדורות עמדו כל גדולי ישראל לצד מסורבות הגט וראוי לכנסת ישראל שהתייצבה אף היא לצדן. זהו חוק יהודי, צודק ומוסרי אשר שולל עוד כלי מידיהם של בעלים נצלנים, מעגנים וסרבני גט".
שר המשפטים בירך על התיקון: "צעד חשוב"

מלכיאור הוסיף ואמר כי "ביצענו היום את חובתינו לעשות כל מאמץ אנושי על מנת להקל על עגונות אשר כבולות באזיקי נישואים אשר איבדו מזמן כל משמעות עבורן ומשמשים עבור בעליהן אך ורק כדי לסחוט אותן במאבקי גירושים. החוק שולל מהבעל את האפשרות לאיים על האישה בדרך של אי מתן גט ומונע ממנה קושי כלכלי חמור ובלתי צודק".

יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט, ח"כ פרופ' מנחם בן-ששון, שהתעקשותו הובילה לחקיקת החוק עוד לפני פיזורה של הכנסת: "זוהי בשורה גדולה לחברה בישראל בכלל ולמגזר הנשי בפרט. הכנסת אמרה היום די לסחטנות ולניצול המחפיר של הצד החלש מבין בני הזוג. יש ערכים וחוקים שקודמים לכל שיקול אחר. החוק החדש ישים קץ לתופעות פסולות ולעוולות מתמשכות, שבמדינה מתוקנת יש להדבירן".

שר המשפטים, דניאל פרידמן, בירך על העברת התיקון לחוק יחסי ממון. לדבריו: "זהו צעד חשוב לטובת נשים המצויות בהליכי סכסוך עם בני זוג או בגרושים, אשר יפחית את הלחץ בו הן מצויות ויסיר

מהן חלק נכבד מהלחץ הכלכלי ומבעיות הרכוש שהן נתונות בו עד היום במצבים אלה".

גם שדולת הנשים בישראל בירכה את חברי הכנסת על שהעבירו את הצעת חוק יחסי ממון בקריאה שלישית ועשו כדבריהן "צעד חשוב בהפיכתה של מדינת ישראל למדינה שיוויונית ודמוקרטית יותר".

עו"ד מיכל עדן, יו"ר פורום נשי מרצ אמר: "התיקון לחוק יחזק נשים בהליכי הגירושים, שלרוב מהוות את הצד החלש בהליך וסובלות מניצול ולחץ כלכלי ונפשי מצד הבעל. התיקון מסמל רצון של הכנסת לתמוך בציבור הנשים ולהשתחרר מכבלי ההלכה שנוהגים בנשים באופן מפלה".

ראש לשכת עורכי הדין, יורי גאי רון, אמר כי הצעת התיקון כנראה לא הייתה עוברת ללא תמיכתה של לשכת עורכי הדין, "שהפעילה לובי חזק של נציגי הלשכה בכנסת: עורכי הדין אד פרידמן, אבנר זינגר ויעל גויסקי". לדבריו, התיקון מהווה בשורה בעיקר לנשים בישראל, ומאפשר לבני הזוג למצות את זכויותיהם הכלכליות לאחר כישלון הנישואים מבלי להיות חשופים לסחטנות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים