שוד השעונים הגדול: 43 שעונים נמצאו בצרפת
חוקרי היחידה המרכזים בי-ם שממשיכים במסע בעקבות השעונים ששדד נעמן לידור לפני 25 שנה הצליחו לשים את ידם על רוב הפריטים
מתוך 106 פריטים שנגנבו מהמוזיאון, עד כה הצליחה המשטרה להניח את ידה על 96 פריטים, בהם: שעונים, תמונות וחפצי אמנות אחרים. בימים הקרובים יועברו 43 הפריטים הנוספים מפריז חזרה לארונות התצוגה של מוזיאון האסלאם.
חקירת הפריצה למוזיאון נמשכה 25 שנה, כאשר במהלכה התברר כי לידור נפטר לפני שלוש שנים בחוסר כל. לידור, שביצע את השוד, לא יכול היה למכור את הפריטים היקרים, שכן הם היו מזוהים מדי עם הפריצה למוזיאון האסלאם.
החוקרים גילו שלידור חדר למוזיאון מחלון צדדי, מצויד במזון ופחיות שתייה. לידור עבר בין חלונות התצוגה, גנב את המוצגים היקרים ואת כיתוב הפריט שיקל עליו את זיהויו.
באוגוסט 2006 התעוררה לחיים החקירה, כאשר עורכת דין צעירה מתל אביב יצרה קשר עם מוזיאון האסלאם, וסיפרה כי היא מייצגת אישה מארה"ב שהמחזיקה ב-40 מהשעונים שנגבו בפריצה.
אנשי המוזיאון הסכימו לשלם עבור הפריטים, בהם גם השעון של מארי אנטואנט שיוצר על ידי אומן השעונים הצרפתי אברהם לואי ברגה, 150 אלף שקל. העסקה יצאה אל הפועל, אולם המשטרה עודכנה על כך רק כעבור שנה.
החקירה המחודשת של הפרשה הוטלה על ימ"ר ירושלים, שהחל
השוטרים בדקו את פרטיה של שמרת, ואז התברר כי שנה לפני מותו נשא אותה נעמן לידור לאישה. תאריך החתונה ב-2003 לא הותיר ספק, 14 באפריל - יום ביצוע השוד עשרים שנה לפני כן.
חוקרי המשטרה הגיעו לחשוד באיחור של שלוש שנים, שכן לידור נפטר במאי 2004. החוקרים, שעדיין לא נולדו כאשר לידור כבר ישב בכלא, גילו בתוך השעונים פתקים שהסליק לידור ובהם הסברים כיצד להפעיל אותם.
החוקרים הגיעו לבני משפחתו של לידור, גבו עדות מאמו בת ה-99 וקיבלו לידם ראיות לקיומה של כספת על שמו בהולנד. לבקשת משטרת ישראל, פתחה משטרת הולנד את הכספת, שם התגלה חלק נוסף מהאוצר.
ראש היחידה המרכזית של מחוז ירושלים, ניצב-משנה אבי רואיף, אמר לאחר פענוח התיק: "לא סיימנו את החקירה, אנחנו נמליץ על הגשת כתבי אישום לפחות נגד שני חשודים בגין אחזקת רכוש גנוב, ובמקביל נחפש את הפריטים שעדיין חסרים שחלקם באופן ודאי נמכר".