בג"ץ מאותת: לא נתערב במו"מ המדיני שמנהל רה"מ
באופוזיציה מנסים למנוע מראש הממשלה להמשיך במגעים לשלום עם סוריה והפלסטינים, אולם אולמרט זוכה בצהריים לתמיכת בג"ץ שקובע שאין מניעה מהמשך המו"מ. "יש מתחם בו לא נקבע", ציינו השופטים. ח"כ לימור לבנת: נתניהו לא יהיה מחויב להסכמי רה"מ
- חברי כנסת: לאהוד אולמרט אין סמכות לנהל מו"מ
- היועמ"ש ללבנת: הממשלה יכולה להמשיך במו"מ עם סוריה

השופטות – הנשיאה דורית ביניש, מרים נאור ועדנה ארבל – אמנם דחו למועד אחר את מתן פסק הדין בעתירה, אולם מהערותיהן במהלך הדיון עולה כי הן נוטות שלא להתערב במשא ומתן המדיני שמנהל ראש הממשלה.
הנשיאה ביניש ציינה כי בג"ץ כבר הכריע בשאלת סמכויות ממשלת מעבר לפני כשמונה שנים, וכי גם הסוגיה שמעלה עתה ח"כ לבנת נכנסת לתחום הפסיקה מאז, הידועה בשם "הלכת וייס" (על שם מגיש העתירה דאז, פרופ' הלל וייס – ש.מ.). על פי הפסיקה, בית המשפט לא קובע מה חיוני ומה לא חיוני במערכת היחסים הבינלאומיים שמנהלת ממשלת מעבר.
בהרכב של שבעה שופטים קבע אז בג"ץ, בעת שדן בעתירה של פרופ' וייס נגד המשך המשא ומתן הישראלי-פלסטיני על ידי ראש הממשלה המתפטר אהוד ברק, כי לא קיימות בחוק הגבלות פורמליות על סמכויות ממשלת מעבר, או שסמכויות אלה מצטמצמות לפעולות שוטפות בלבד.
עם זאת, נקבע כי על ממשלת המעבר לפעול ב"מידתיות וסבירות", אולם האיזון הנדרש בין הצורך של הממשלה לעשייה לבין הצורך באיפוק צריך להיות מוכרע בשיח הפוליטי. זאת באמצעות המפלגות בכנסת, ולא בבית המשפט, למעט במקרים חריגים בלבד.
בא כוחה של לבנת, עו"ד דוד שמרון, ניסה לטעון בדיון כי יש להבחין בין אותו מקרה, בו רק ראש הממשלה ברק התפטר והעמיד עצמו לבחירה מחודשת, לבין המקרה הנוכחי בו ראש הממשלה אולמרט התפטר, אך גם הממשלה והכנסת מתפזרת.
"כאן, ראש ממשלת המעבר אולמרט רוצה לכבול את הממשלה הבאה למשא ומתן המדיני שהוא מנהל. אבל לא מדובר באיזה עניין דחוף אלא במשא ומתן מדיני מתמשך לסירוגין במשך שנים, ואין כל סיבה שהוא לא יחכה לבחירות ולהקמת ממשלה חדשה שתוכל להחליט בנושא", אמר עו"ד שמרון.
ביניש הגיבה כי ממילא ראש הממשלה אינו יכול להתחייב לבצע מהלך מדיני כלשהו, בעקבות המשא ומתן, ללא אישור של הכנסת, כחוק. היא הבהירה כי חוקי ירושלים ורמת הגולן, שקיבלה
"הלכת וייס של בג"ץ קבעה כי בית המשפט לא נכנס למערכת יחסים בינלאומיים ולא פוסק מה חשוב ומה לא חשוב", ציינה הנשיאה בייניש. "הסיטואציה היום (ממשלת אולמרט) היא כמעט זהה ומתאימה למתווה שנכתב אז. ברור שיש גבול ליכולת הובלה של ראש ממשלה פורש מצד אחד. אבל יש גם מתחם שבית המשפט לא קובע מה חיוני ומה לא במערכת יחסים בינלאומיים ואנו באמצע המתחם הזה".
ח"כ לבנת אמרה לאחר הדיון כי "ראש הממשלה אולמרט מנהל משא ומתן מדיני ללא סמכות ולגיטימציה. ברגע שממשלת הליכוד תעלה לשלטון ונתניהו יהיה ראש ממשלה, המהלכים של אולמרט לא יחייבו אותו. הוא ינקוט מדיניות שונה לחלוטין".