אין תרופת פלא: מה לעשות עם דלקת אוזניים של הכלב?

וטרינרית הבית שלנו, ד"ר סמדר טל, עונה על שאלות הגולשים בנושא טיפול בחיות מחמד. והשבוע, דלקת בדרכי השתן ודלקות אוזניים. רק שאלה

nrg מעריב | 15/12/2008 15:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני בעלת קוקר ספניאל בן תשע, הסובל מדלקות חוזרות ונשנות באוזניים. לפני כשנה הרופא רשם לו תרופה - חומר לייבוש הדלקות. מדובר באבקה אשר אותה מוהלים במים ומורחים על האוזניים, וזה עשה ממש פלא בטיפול בדלקות.

כיום, הרופא אומר שאין להשיג את החומר הזה, ורשם לו כתחליף משחות וטיפות אחרות שלא עזרו כלל וכלל. הרופא אף הציע לנתח אותו ולעשות לו חורים באוזניים, וסירבתי לכך. כעת, האוזניים שלו אדומות ונפוחות מדלקת ואנחנו לא יודעים מה לעשות, האם תוכלי לייעץ לנו והאם את יודעת מהי התרופה שסייעה לנו בעבר ואיננה בנמצא? 
אינני יודעת על איזו אבקה מדובר בדיוק, אולם, בכל מקרה של טיפול באוזניים יש לאבחן תחילה את הבעיה. אם מדובר בדלקות חוזרות ונשנות, אזי יש צורך לאבחן את סוג הטפיל שגורם לדלקות אלה.  מאידך, אם מדובר בשמנוניות יתר של רקמת האוזן - נדרש טיפול שונה לחלוטין - במקרים מסוימים נדרש ל"ייבש" את החלל הפנימי של האוזן, ובאחרים ליצור לחות מתאימה לעור היבש.

קיימים מספר תכשירים בשוק אשר מתאימים למצבים השונים - אבל כל אחד מהם ניתן רק לאחר בדיקה יסודית ואבחון הבעיה באוזן.

בכל המקרים הנ"ל, ייתכן שבשל מצב כרוני, תעלת האוזן מתעבה ולא ניתן לטפל בדרכים  מקובלות. במקרה כזה, נדרש ניתוח להסרת תעלת האוזן בכדי למנוע כאבים וסיבוכים. שוב- רק אבחון מתאים, מאפשר מתן מענה טיפולי הולם ואפקטיבי לבעיות האוזניים.

אובחנה דלקת שתן אצל החתול שלי, מדוע זה קורה ומהו הטיפול המומלץ?
דלקת בדרכי שתן בחתולים FLUTD  - Feline Lower Urinary Tract Diseas הינה תופעה שכיחה יחסית בחתולים.

השינויים העיקריים שנראה כשהחתול סובל מהמחלה הם מתן שתן בתדירות גבוהה ובכמויות קטנות אשר לעיתים מלווים ביללות כאב. בחלק גדול מהמקרים השתן הוא אדמדם, כתוצאה מדם בשתן. חתולים רבים מטילים שתן מחוץ לארגז הצרכים הקבוע שלהם ולעיתים קרובות יעדיפו משטחים קשים כדוגמת מרצפות, שיש, כיורים ואמבטיות.

ישנן מגוון סיבות הגורמות לדלקות-שתן בחתולים. על מנת להתאים טיפול נכון לדלקת, הווטרינר מבצע מספר בדיקות בכדי להבדיל בין סוגי הדלקות. גורמים וסוגי דלקות עיקריים הם: דלקת סטרילית, אבנים בדרכי השתן ודלקת חיידקית. גורמים פחות נפוצים הם: בעיות מולדות במבנה מערכת השתן, בעיות בעצבוב השלפוחית או בעיות התנהגות.

בדרך כלל, בהסתמך על ההיסטוריה הרפואית ותוצאות בדיקת שתן (שבה נבדקים

חומציות השתן, המצאות תאי דם אדומים, תאי דלקת, נוכחות חיידקים או גבישי מלח) ניתן לזהות את גורם המחלה. לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות כגון בדיקות דם, ושימוש באמצעי הדמיה.

הטיפול לרוב כולל: מתן מזון רפואי מיוחד המותאם לחתול על פי תוצאות הבדיקות, עידוד שתייה על ידי  החלפה יומיומית של המים במיכל ואנטיביוטיקה  על פי הצורך.

בחלק גדול מהמקרים יש לשנות את ממשק הארגז בבית – יש לדאוג לניקיון הארגז באופן יומיומי. כפי שאנחנו נמנעים משימוש בשירותים מלוכלכים כך גם חתולים לא אוהבים להשתמש בארגז חול מלוכלך. במידה ויש יותר מחתול אחד מומלץ להחזיק מספר ארגזי חול. באופן כללי ההמלצה היא ארגז אחד יותר ממספר החתולים. יש למקם את הארגז במקום שקט בבית (לא ליד דלת כניסה, מכונת כביסה וכו') בכדי שהחתול ירגיש בנוח בארגז. רוב החתולים מעדיפים חול מתגבש לא מבושם (בלי ריח).

ד"ר סמדר טל הינה ווטרינרית, המנהלת והבעלים של המרכז הרפואי לחיות מחמד. פרטים נוספים באתר. יש לכם שאלה לד"ר טל? פנו אלינו - yarok@nrg.co.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רק שאלה

צילום: אורית כהן

הכלב שלכם צולע, החתולה לא מפסיקה להתעטש? וטרינרית הבית, ד"ר סמדר טל, עונה לשאלות הגולשים

לכל הכתבות של רק שאלה

עוד ב''רק שאלה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים