גאים להציג: הכלב המשפחתי

אם יש לכם בבית כלב גזעי וילד משועמם, כדאי שתחברו ביניהם דרך פרויקט "הנוהג הצעיר", שבמסגרתו ילדים לומדים לטפל בכלב ולהציגו בתערוכות. שניהם ירוויחו מזה הרבה עניין וכיף

עדי כץ | 21/1/2009 11:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יעל דוידוביץ' עם כלב מגזע לאסה אפסו
יעל דוידוביץ' עם כלב מגזע לאסה אפסו צילום: יוסי גיא

אם כבר השקעתם ממיטב כספכם בכלב גזעי פלוס תעודות, ואתם מייעדים לו קריירה של כוכב תערוכות, הרווחתם עוד אפיק תעסוקה אפשרי לילד. ענף הכלבנות "הנוהג הצעיר", שבעולם נהנה מוותק של שנים וצובר תאוצה גם בארץ, הוא מה שהילד והכלב שלכם צריכים כדי לחזק את הקשר ביניהם, ולהקנות משמעת לשני הצדדים. הילד אולי אפילו יאמץ את זה כמקצוע לעתיד.

מולי דווידוביץ, מנהל ליגת הנוהג הצעיר בהתאחדות הישראלית לכלבנות, והאיש שמטפח את דור העתיד של נוהגי הכלבים בישראל, ילמד את הילד שלכם כל מה שצריך לדעת על נהיגת כלבים.

"המטרה היא לקרב את הילדים לענף הכלבנות הגזעית", הוא אומר, "בליגת הנוהג הצעיר הם לומדים איך מציגים כלב בתערוכה, מהם המאפיינים של כל גזע, מהו מבנה הכלב ומהי דרך הטיפול בו".

הליגה תיפתח בחודש הבא ותימשך עד נובמבר. יש בסיפור, כמובן, גם אלמנט תחרותי עם אופציה לנסיעות לחו"ל. בכל חודש מסכמים את הנקודות שצבר כל נוהג צעיר, והעשרה שזכו בציון הגבוה ביותר עולים לגמר, שבו נקבע מיהם השלושה שייצגו את ישראל בתחרות הקרפט באנגליה, באליפות אירופה ובאליפות העולם.
גל קריאל עם כלב ויסלה
גל קריאל עם כלב ויסלה צילום: יוסי גיא

כדי להגיע להישגים, ילד צריך להתברך ביצר תחרותי, אבל גם לדעת לתקשר ולשתף פעולה עם כלבים ועם הנוהגים סביבו. "חלק מהתרגילים נעשים עם כלבים לא מוכרים", אומר דווידוביץ, "נוהג טוב יכול לקחת כל כלב ולהשתלט עליו בתערוכה. חלק מהילדים האלה הופכים בבגרותם למציגי כלבים מקצועיים. בחו"ל אפשר לעשות מזה קריירה יפה, ואנחנו מקווים שזה יקרה גם בארץ".
נוהג חיובי

שתי בנותיו של דווידוביץ כבר עמוק בתחום. הבכורה, פז, היום חיילת, השתתפה בתחרויות בעולם, והיום מבוקשת כמציגת כלבים מקצועית. יעל, הצעירה, בת ה-13, ממוקמת בעשירייה המובילה.
 

מריה קרסקין, מנצחת ליגת הנוהג הצעיר ל-2008, שתייצג אותנו באנגליה
מריה קרסקין, מנצחת ליגת הנוהג הצעיר ל-2008, שתייצג אותנו באנגליה צילום: יוסי גיא

התחום, בכלל, מאוכלס משום מה בעיקר בבנות. דווידוביץ מתקשה להסביר למה. "בעולם רואים גם וגם, למרות שגם שם יש עדיפות מסוימת לבנות. ייתכן שלבנות יש יכולת תקשורתית גבוהה יותר, אבל אני לא פסיכולוג. מה שכן, מלבד הפן התחרותי, יש לעיסוק בנהיגת כלבים גם צד חינוכי ואפילו טיפולי.

העבודה עם הכלב עושה נפלאות בילדים עם הפרעות קשב וריכוז, למשל. היא מכניסה אותם לסדר ומשמעת, וזה מאפשר להם לקחת את עצמם בידיים, אולי בגלל התחושה שהכלב תלוי בהם".

גם לכלב מכניסים האימונים סדר בחיים. "כלב הוא חיית להקה וזקוק לסדר יום קבוע", מסביר דווידוביץ, "האימונים מסדרים להם את החיים, תורמים למשמעת, והכלבים פשוט אוהבים את זה".

הגזעים המתאימים לצורך הזה הם כאלה שמוכנים לשתף פעולה, כמו רוב כלבי השעשועים הקטנים, שיצו, קבלייר, קוקר ספניאל, ביגלים, טריירים, או כלבי ציד כמו לברדור, גולדן רטריוור וסטר אירי. גזעים שפחות מומלץ להציג הם כלבי הרוח החששניים
וכלבים מהגזעים האגרסיביים. ילד שסיים את הקורס יכול להמשיך ולעבוד עם גזעי כלבים שלא הכיר קודם. חלקם מתגברים את האימונים אצל מאלפים פרטיים.

מאלפת הכלבים דורית דמבין, למשל, מעבירה קורס פרטי לנוהגים צעירים. "אני מלמדת להציג את הכלב בצורה הטובה ביותר, תוך הקניית ערכים של טיפול נכון בבעלי חיים, לקיחת אחריות, תקשורת נכונה ויצירת אמון הדדי", היא אומרת, "יש ילדים שמגיעים לזה בעקבות בעיות בלימודים או בכישורים חברתיים, והעבודה עם הכלב מאוד עוזרת להם. מעבר לזה, הם לומדים שכלב זה לא צעצוע.

שהוא זקוק לטיפול, שצריך להוציא אותו לטיולים, לסרק, להאכיל ולא להפיל את כל זה על ההורים. את העקרונות האלה הילדים מיישמים אחר כך על כל תחום בחיים. בצד המקצועי הם לומדים להפיק מהכלב את מרב היכולות, להבליט את היתרונות שלו ולהצניע את החסרונות. בתחרות הנוהג הצעיר, הילד צריך להפגין את הקשר שיצר עם הכלב ומיומנות בתרגילים של הליכה עם הכלב".
 
המנצחים בתחרות שהתקיימה בספטמבר 2008 עם השופטת מאיה שחם
המנצחים בתחרות שהתקיימה בספטמבר 2008 עם השופטת מאיה שחם צילום: יוסי גיא

יערה האוזר, בת ה-15 מכפר סבא, תלמידיה של דמבין, זכתה לייצג את ישראל בתחרות בינלאומית. זה התחיל לפני ארבע שנים, כשמשפחתה רכשה את פונץ' הקרן טרייר. "בהתחלה יערה לא הסכימה להתקרב אליו", מספרת אמה חגית, "היא מאוד פחדה מכלבים. ואז הגענו לדורית, שהציעה ללמד את יערה לאלף את הכלב, וזיהתה אצלה כישרון".

בהמשך, הצטרפה יערה לליגת הנוהג הצעיר. "זה חייב אותה לשבת וללמוד המון חומר עיוני וללכת לאימונים", מספרת האם, "הם מפרכים ודורשים הרבה משמעת עצמית וריכוז. צריך ללמוד לשים לב לכמה דברים במקביל. לכלב, לשופט, לנוהגים האחרים וזה מפתח הרבה מיומנויות. לי חשוב הערך המוסף של זה: רוח ספורטיבית, התמודדות עם משמעת וויתור למען מה שמעניין אותה. זה נתן לה המון ביטחון עצמי, חוויה של הישגיות והמון כיף. היא מנסה להשתפר כל הזמן וללמוד עוד ועוד".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חיות מחמד''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים