מרדכי גילת: "בידיעות אחרונות הצרו צעדי בגלל תחקירים על שרון ואולמרט"
העיתונאי החוקר תובע את העיתון בו עבד וחושף פרטים על ההתנהלות ברחוב מוזס. "בעקבות פרסום התחקירים החלו גורמים פוליטיים בכנסת להפעיל לחצים על ידיעות אחרונות", טוען גילת. לדבריו, אז החל העיתון לדחוק אותו מעמודי החדשות ולפסול לו טורים, והובהר לו כי "המלחמה שהוא מנהל בשחיתות השלטונית – אינה לרוחו של המו"ל". הפיצוי הנדרש: 1.7 מיליון שקל

בית ידיעות אחרונות ראובן קסטרו
"הפרשיות אשר הביאו את השינוי במדיניות העיתון כלפי התובע היו בעיקרן הכתבות על ראשי הממשלה אריאל שרון, אהוד אולמרט ודוד אפל בעניין 'האי היווני' ואישי ציבור נוספים", נכתב בכתב התביעה, "בעקבות פרסום כתבות אלה החלו גורמים פוליטיים בכנסת להפעיל לחצים על 'ידיעות אחרונות' באמצעות הצעת החוק שזכתה לכינויה 'חוק המו"לים'.
"או אז - הנתבעת החלה לחבל בחופש העיתונאי של התובע ובמעמדו. התובע נוכח לצערו כי מערכת העיתון עשתה הכל - כדי לפגוע במעמדו
של המדור האישי, המדור אשר הפך, עם השנים, לכרטיס ביקור חשוב של התובע ושימש אבן שואבת לקבלת חומר ומידע מציבור הקוראים... רק לאחר ויכוח מר ולאחר שהתובע יצא ל-'חופשת מחאה' – המדור הוחזר לעיתון, אך בצורה מוגבלת תוך פרסומו אחת לשבועיים – שלושה".
עוד טוען גילת כי במקביל לפגיעה במדורו, "נעשו בידי הנתבעת ניסיונות להצר את צעדיו גם בתחומי התחקירים והפרשנות, תוך דחיקת רגליו מעמודי החדשות. הדברים הגיעו כדי כך שכתבות או מאמרים וטורים שביקש לפרסם נפסלו, וכתבות אחרות נדחקו לעיתים קרובות לסוף המוסף הפוליטי. פחות ופחות ביקשו ממנו לפרסם קטעי פרשנות, ופחות ופחות ביקשו ממנו עצה או מידע בתחומים שהוא בקיא בהם היטב". אם לא די בזאת, מציין גילת, כי מנהליו "הבהירו לו, חד משמעית, כי המלחמה שהוא מנהל בשחיתות השלטונית – אינה לרוחו של המו"ל".
טענות דומות נגד מו"ל ידיעות אחרונות עלו ב-2006, לאחר שעורך "7 ימים" ניר בכר פוטר מהעיתון. בכר תבע את העיתון וטען כי מוזס הקפיא תחקירים שיזם, בין היתר על משפחת שרון ועל דודי אפל. בסופו של דבר הוסרה התביעה, לאחר שנחשפו לכאורה תהליכי קבלת ההחלטות במסדרונות ידיעות אחרונות.
מידיעות אחרונות לא נמסרה תגובה.