עובדי מפעל פרי גליל מפגינים: הבנקים רימו אותנו
מאות עובדי פרי גליל ותושבי חצור הגלילית חסמו לפני הצהריים את כביש 90 במחאה על הכוונה לסגור את המפעל ולשלוח את 600 העובדים הביתה. "חשבנו שיצילו אותנו", אמר ל-nrg מעריב יו"ר ועד העובדים. "ציפינו שהשרים יתערבו לטובת העובדים"

עובדים מתבצרים במפעל פרי גליל בחצור הגלילית ומציתים צמיגים. צילום: חמד אלמקת
חזיזה סיפר ל-nrg מעריב על התחושות הקשות בקרב העובדים. "לא מגיע לנו ולציבור העובדים להגיע לרגע הזה", אמר חזיזה. "חשבתי שיצילו אותנו ושלא נעבור את כל ההשפלה הזאת".
יו"ר הוועד מתח ביקורת גם על הממשלה באומרו: "חשבנו שהמנהיגים שלנו יובילו אותנו למקום אחר ולא לרגע הזה. ציפיתי ששר האוצר יעשה משהו, ששר הרווחה והתמ"ת יתערבו, שהממשלה תתערב ותביע תמיכה לעובדים שלא עשו רע לאיש , וציפיתי שהבנקים לא ירמו את ציבור העובדים ויגישו בקשה לכינוס נכסים".
משעות הבוקר המוקדמות החלו העובדים בפעולות מחאה נרחבות, זאת לאחר שכבר אתמול התבצרו בשטח המפעל ובשעה 9:00 הם פתחו בצעדה מהמפעל הסגור שעברה בכל רחבי העיר. לפני השעה 11:00 הם הגיעו לכניסה לעיר וחסמו לסירוגין את כביש מספר 90, כשהם מלווים במאות מתושבי העיר ובראש המועצה שמעון סויסה.
זוכים לתמיכה רחבה
המפגינים קראו קריאות שונות כמו "לחם עבודה" והתיישבו על הכביש תוך שהם שרים לשופט בית המשפט בחיפה - "יאללה שופט - יאללה חנינה". בנוסף, הם הביאו עמם ארון קבורה סמלי בכדי לסמל את העובדה שסגירת המפעל דינה כהריגת העובדים. להפגנה הגיעו תומכים רבים מקרב הקיבוצים באיזור וועדי עובדים ותנועות נוער.
בתום ההפגנה יסעו חלק מהמפגינים אל רחבת בית המשפט בחיפה בעוד אחרים ימשיכו להתבצר במפעל ולהבעיר צמיגים. הדיון היום מתקיים בעקבות בקשת בנק לאומי ודיסקונט לבחון האם להיענות לפתוח
בהליך כינוס נכסים למפעל. בהסתדרות חוששים כי צעד זה יוביל לסגירת המפעל. העובדים צפויים להפגין מחוץ לאולם בית המשפט במהלך הדיון.
בעלי המפעל, המחזיקים בשני מפעלים נוספים, צברו חוב של 120 מיליון שקל עקב הלוואות שלקחו מן הבנקים. פרי גליל אינו סובל מהפסדים, אלא מהפסדיהם של המפעלים האחרים. לפני מספר שבועות דרשו הבנקים את כספם, ובית המשפט החליט שלא ללכת לכינוס נכסים ופירוק, אלא מינה שני מנהלים מיוחדים למפעל. הוצעו חמש הצעות לרכישת המפעל, אך הבנקים סירבו להצעות.