נבחרת הלוחמים של נערי רפול
ארבע שנים לאחר מותו של מייסד הפרויקט ממשיכים נערי רפול להוכיח כי המאמץ היה כדאי: רבים מהם מככבים בשירות ביחידות הקרביות

אותם נערים, שרובם הסתבכו עם החוק ואומצו על ידי הצבא, מככבים ביחידות הקרביות ושיעור המתנדבים מביניהם ליחידות אלה עולה באופן חד.
ואלה המספרים: בין השנים 2007 ל-2008 עלה מספר נערי המקא"ם (מרכז קידום אוכלוסיות מיוחדות, השם החלופי ל"נערי רפול") שנקלטו בחטיבות הרגלים (חי"ר) ב-120 אחוז.
46 אחוז מהנערים שהופנו ללחימה נקלטו בחטיבת הצנחנים, 34 אחוז בגולני, והשאר נקלטו בחטיבות החי"ר האחרות.
מנתונים שהוצגו בפני ראש אכ"א, האלוף אבי זמיר, מתומכי הפרויקט, עולה כי רבע מחיילי המקא"ם כבר משרתים כלוחמים, שלושה מהם אף נפצעו במבצע "עופרת יצוקה". היתר עדיין בהכשרה.
אין פלא שבמערך "מגן" בחיל החינוך שבפיקודו של אל"מ גולן בר-לוי מתגאים במסלול "הכוכבים" של "חוות השומר", בסיס האימונים של הצנחנים המיועד להפוך את "נערי רפול" ללוחמי חי"ר.
"צה"ל מחזק להם המוטיבציה, מתאים להם תפקידים הולמים ומקפיד על שחרור מבוקר
הטיפול בחיילים "בעייתים" מתחיל כבר כשהם בכיתה י"א. "מדריכי נוער מאתרים את בני הנוער הללו ומנסים לסלול עבורם את הדרך לבסיס הקליטה והמיון", ממשיך הקצין. "מדובר בבני נוער עם עבר פלילי שלא התאפשר להם בעבר להגיע לחי"ר: כאלה שהשתמשו בסמים, נתפסו בסחר קל בסמים, גנבות רכב, פריצות לבתים וכו'".
עוד אומר הקצין כי אותם נערים "סובלים בעיקר מקשיי הסתגלות. לחלקם אין הורים או שהוריהם נרקומנים. כשהם מגיעים לצבא כבר יש להם תרבות עבריינית. מי שאותר כמסוגל להיות לוחם מקבל ליווי צמוד. לחלק מהם שנתיים ייחשבו לשירות מלא".
להצלחה אבות נוספים. אחד מהם הוא סגן אלוף רז קרני, בעבר מפקד בית הספר של היחידה המובחרת "מגלן" וכיום מפקד בסיס "חוות השומר", שאליו הועברו הנערים לפני כשנה, ויחד עם מפקד החטיבה, אל"מ הרצי הלוי, החליטו שניהם לאפשר להם להתאמן במקום במשך שבוע.
"בשבוע הזה הם מבינים שיש להם סיכוי להצליח כמו כולם", מסביר הקצין. "פתחנו נבחרת לוחמים. הם עוברים סדרת מיונים ושיחות עם מפקדים ולוחמים וגם עם הורים שכולים, שמסבירים להם על נתינה והקרבה. אנחנו תומכים בהם בכל הדרך, עד שהם הופכים ללוחמים".