שפעת החזירים: החידה הגדולה

שאלה אחת מצליחה לבלבל את מומחי הבריאות העולמיים, שמנסים להבין כיצד התפתח מצב החירום של שפעת החזירים: איך קרה שדווקא במקסיקו, ולא בארה"ב, גרם הווירוס הקטלני למותם של עשרות בני אדם? תשובות אין, ספקולציות - בשפע

סוכנויות הידיעות | 26/4/2009 20:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למה שפעת החזירים הפכה להיות קטלנית במקסיקו, אבל לא בארה"ב? שאלה זו מצליחה לבלבל מומחים בתחומי הבריאות, שמודים בכנות שהם פשוט לא יודעים את התשובה לשאלה.

- שפעת החזירים: מדריך למודאגים
- מסארס ועד שפעת העופות: מגפות שגרמו לבהלה
- היערכות משרד הבריאות: בידוד ומסיכות

לפי הנתונים שדווחו עד כה, גילם של כמעט כל החולים שמתו במקסיקו נע בין 20 ל-40, והם מתו מדלקת ריאות, כתוצאה ממחלה שדומה מאוד לשפעת ונגרמת על ידי וירוס ייחודי של שפעת החזירים.
מנגד, 11 החולים האמריקנים שנדבקו במחלה שייכים לטווח רחב של גילאים, מ-9 עד 50. כל החולים כבר הבריאו, או מבריאים ברגעים אלה, ולפחות שניים אושפזו בבית חולים.
 
נשים עם מסכות מרימות ידיים במקסיקו סיטי.
נשים עם מסכות מרימות ידיים במקסיקו סיטי. צילום: אי-פי

מומחים לבריאות מודאגים בנוגע לאותם מקרים שפוגעים באנשים צעירים ובריאים, מקרים שמשמשים מעין "חותמת" של המגפות הגלובליות החמורות ביותר. מקרי המוות מהתפרצויות שפעת רגילות מופיעים בדרך כלל בקרב ילדים וקשישים בלבד.
יותר מדי מתים

למה, אם כן, חוות שתי המדינות את המחלה בצורה שונה? האם יכול להיות שהנגיף רק נראה יותר קטלני במקסיקו?

המומחים מאמינים שמקסיקו היא "מוקד הרעש" של המגפה, אבל הם לא יודעים האם בכל רגע נתון מופיעים מקרים חדשים של המחלה, או שהמצב נעשה גרוע יותר, ואולי יש וירוס אחר שמופץ במקסיקו ומגדיל את ממדי הבעיה.

שפעת עונתית נוטה להרוג רק עד אחוז בודד מאלה שנדבקים במחלה. במקסיקו, כ-70 מקרי מוות מתוך 1,000 החולים מהווים שיעור מוות של כ-7 אחוזים. לשם השוואה, מגפת השפעת הספרדית במלחמת העולם ה-1, שגרמה למותם של לפחות 40 מיליון בני

אדם, התאפיינה בשכיחות מקרי מוות של כ-2.5 אחוזים.

לאור זאת, היקף הנזק במקסיקו נשמע מזעזע. אבל בהחלט תיתכן האפשרות שהרבה יותר מאלף בני אדם נדבקו בווירוס, ושלרבים מהם היו סימפטומים מעטים, אם בכלל, אמר ד"ר מדל אוסטרהולם, מומחה מוביל למגיפות באוניברסיטת מינסוטה.

בנוסף לכך, במצב הנוכחי, רק חלק מזערי מהמחקרים זכה לאישור מעבדה לפיו מדובר אכן בווירוס שפעת החזירים. גורמים רשמיים בארה"ב ממציינים כי מקרי חולי שנראים כמו דלקת ריאות קיצונית מתרחשים כל הזמן, כך שזה עדיין בחזקת אתגר להבין אלו מהם באמת קשורים להתפרצות.

הכל בגדר ספקולציה

הנה רעיונות נוספים שעשויים להסביר את הפערים בין מקסיקו לארה"ב. חשוב להדגיש: בשלב הנוכחי - הכל ספקולציות.

- האנליזה הגנטית של דגימות הווירוס בשתי המדינות עדיין נמשכת. המרכז האמריקני לבקרה ופיקוח על מחלות (ה-DCD) הודיע שתוצאות הבדיקות מראות ששני הווירוסים, האמריקאי והמקסיקני, הם באופן מהותי אותו הדבר. אבל מומחים לא פוסלים את האפשרות שהווירוס משתנה בזמן ה"דליפה" שלו לכיוון צפון, דרך הגבול.

- ייתכן שרמות התזונה בקרב קהילות במקסיקו פחות טובות: תזונה רעה עלולה לפגוע במערכת החיסונית ולהפוך אנשים חשופים יותר למחלות.

- איכות האוויר במקסיקו סיטי נחשבת לגרועה ביותר. גם זה יכול יכול להשפיע על חולים שמתמודדים עם קשיים בדרכי הנשימה.

- גישה לטיפול רפואי: ייתכן שמטופלים מקסיקנים מתקשים להשיג טיפול רפואי או תרופות נגד וירוסים, על אף שהמדינה משספקת שירותים רפואיים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים