גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


קצב לבג"ץ: לחקור מי הדליף מחקירתי

הנשיא לשעבר משה קצב עתר לבג"ץ בדרישה שיחייב את היועץ המשפטי לממשלה מזוז להורות למשטרה לחקור את ההדלפות מתוך חקירתו

שמואל מיטלמן | 30/4/2009 18:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הנשיא לשעבר משה קצב עתר היום (ה') לבג"ץ בדרישה שיורה ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להנחות את המשטרה לפתוח בחקירה לאיתור אדם שלטענתו הדליף את כל חומרי החקירה בעניינו לאחד מכלי התקשורת.
נשיא המדינה לשעבר משה קצב במסיבת עיתונאים בקריית מלאכי.
נשיא המדינה לשעבר משה קצב במסיבת עיתונאים בקריית מלאכי. צילום: אדי ישראל


קצב מבקש באמצעות פרקליטיו, עורכי הדין אביגדור פלדמן, ציון אמיר ואברהם לביא, לקבוע דיון דחוף בעתירה, לנוכח "החשש כי הגורם אשר הדליף את התקליטור לאמצעי התקשורת נמנה על מקבלי ההחלטה להעמידו לדין". על בסיס זה סבורים פרקליטיו של קצב כי ייתכן שההחלטה להעמידו לדין התקבלה מ"שיקולים זרים ופסולים".

על פי עתירתו של קצב, בסוף חודש אפריל 2008 פנו פרקליטיו למזוז והביאו לידיעתו כי גורם במשרד המשפטים או בפרקליטות העביר חומרי חקירה לידי גוף תקשורת גדול. הם נענו כי פנייתם "משוללת יסוד".

קצב ופרקליטיו לא ויתרו, וחודש לאחר מכן הודיעו למזוז שנית כי הגיע אליהם מידע שלפיו אחד מכלי התקשורת בישראל קיבל תקליטור רשמי של משרד המשפטים, ובו כל חומר החקירה מאז תחילת הפרשה. לטענתם, התקליטור מכיל כ-1,500 קובצי מחשב שנאספו לאורך כמעט שנתיים. הפרקליטים תבעו לפתוח בחקירה פלילית, אולם נאמר להם כי לשם כך עליהם להציג "בסיס עובדתי ראשוני, להבדיל  משמועות או הערכות", לשון העתירה.
חומר של משרד המשפטים הועבר לתקשורת

לפיכך, טוענים קצב ופרקליטיו, העבירו למזוז ב-10 ביוני 2008 עותק מהתקליטור, הנושא חותמת רשמית של  משרד המשפטים, שהועבר על ידי גורם כלשהו לכלי תקשורת. לטענתם, בתקליטור מצויים חומרי חקירה שלא הועברו אליהם לפני השימוע בעניינו של קצב, וגם לאחר שגובש הסדר הטיעון, שעליו סירב קצב לחתום בסופו של דבר.

על פי העתירה, העובדה שהתקליטור מכיל חומרים שלא נמסרו כלל להגנה שוללת את האפשרות כי הגיע לתקשורת מצד ההגנה.

בתגובה נאמר

לפרקליטי קצב כי משרד המשפטים עורך "פעולות בדיקה משמעותיות בנושא". ב-24 בפברואר השיב מזוז לפרקליטי קצב כי מנהל אגף מערכות מידע במשרד המשפטים ערך בדיקה בנושא, וכי במסגרתה עלו "ממצאים שונים" שלא פורטו, אך לא נמצא אדם שכביכול העביר את התקליטור לידי אמצעי התקשורת.

בנוסף, נערכה בדיקה של חברה חיצונית שאליה פנה משרד המשפטים, וגם בדיקה של מבקרת משרד המשפטים, אם כי תוצאותיהן של הבדיקות הללו לא נמסרו לפרקליטי קצב.

"לא נגבו הודעות מעדים בעלי נגישות לשרתים ומחשבים"

הפרקליטים טוענים כי בתקליטור יש קבצים הקשורים ל"אדם שזהותו בוררה והוא מועסק במחלקה הטכנית של אחד מכלי התקשורת הגדולים בישראל". הם קובלים על כך שמזוז נמנע מלפנות למשטרה בבקשה לפתוח בחקירת הפרשה.

עוד טוענים פרקליטי קצב, כי משרד המשפטים לא גבה הודעות מעדים בעלי נגישות לשרתי ומחשבי משרד המשפטים, ולא חקר את האדם שלטענתם הדליף את התקליטור. לטענתם, אותו אדם גם ביצע שינויים באחד הקבצים שבתקליטור.

בעתירה נכתב כי משרד המשפטים היה צריך לפסול עצמו ממעורבות בבדיקת הפרשה ולמסרה למשטרת ישראל. במקום לעשות זאת, נטען, משרד המשפטים ניהל חקירת סרק בפיקוחו של מזוז.

ב-24 בפברואר השיב משרד המשפטים לפרקליטי קצב כי למיטב ידיעתו לא פורסמו בתקופה המדוברת חומרי חקירה מתוך התקליטור המדובר. פרקליטיו של קצב כפרו בטענה, וטענו כי חומרים מתוכו דווקא פורסמו, וכי חומרים נוספים עלולים להתפרסם גם בעתיד, או להגיע לידי עדים במשפט. זאת, "תוך זיהום ההליך הפלילי, פגיעה בזכות קצב להליך הוגן ופגיעה בזכותו ובזכות העדות בפרשה זו לפרטיות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים