זעם בחברון על פתיחת ציר לתנועת פלסטינים
הצבא החליט לפתוח את ציר ציון המחבר בין חברון לקריית ארבע לאחר תשע שנים. נציגי מתנחלים: זה יוביל לשפיכות דמים - צה"ל ישא באחריות

מערת המכפלה בחברון. צילום: ארנון מעוז
בפגישה, שנמשכה 45 דקות, נכחו מצד המתנחלים ראש מועצת קריית ארבע מלאכי לוינגר, בעז העצני ואברהם בן יוסף מחברון. מהצד של צה"ל השתתפו האלוף שמני והיועץ המשפטי של אוגדת איו"ש, אל"מ שרון אפק. בפיקוד מרכז הסבירו למתנחלים כי פתיחת הציר מתאפשרת בשל הערכת מצב ביטחונית, והדגישו שמדובר רק בחמישה כלי רכב של פלסטינים המתגוררים על הציר.
"הם מצפצפים עלינו מהתחלה עד הסוף" אמר העצני ל-nrg מעריב. "האלוף אמר שההחלטה כבר התקבלה. אמרנו שזה יוביל לשפיכות דמים, והדם יהיה על הידיים שלו".
"אנחנו מתכוננים להרוגים"
לדברי העצני, "אמרנו שנכון שזו החלטה פוליטית ולא שלו, אבל הוא אחראי על הביטחון, מדובר פה בחיי אדם, ואסור לו לקבל שיקולים של דרג פוליטי. האלוף אמר שלדעתו אין סכנה ביטחונית בפתיחת הציר. אנחנו מתכוננים להרוגים הבאים".
נציגי המתנחלים טענו בדיון כי "מדובר בכביש הגישה היחיד למערת המכפלה, ועל כן מאז ומעולם ראו בו המחבלים יעד מועדף לפיגועים, ומספר הפיגועים שבוצעו לאורכו עולה על כל קטע-כביש אחר".
הם הוסיפו כי "בשום אופן אין להעדיף את איכות חייהם של הערבים, על פני עצם החיים של יהודים - זהו מחדל ערכי, מוסרי ובטחוני. בשל חשיבותו הלאומית העצומה
של אתר מערת המכפלה, כביש הגישה אליה חייב לקבל עדיפות גבוהה ביותר בכל הנוגע לשמירה על חיי הנוסעים בו, גם על חשבון הסדרי תנועה נוחים פחות למתגוררים בסמיכות אליו".
לטענת המתנחלים, "כל עוד לא הותר ליהודים לנוע בשאר מרחבי העיר חברון, בשל חשש לביטחונם, אין כל הצדקה להפוך את תחום המחיה המצומצם של היהודים בחברון לאיזור בו ניתן יהיה לפגוע בהם ביתר קלות".
בתגובה להחלטת הצבא אמר ברוך מרזל, תושב חברון: "אין גבול לאפליה ולמדיניות האיפה ואיפה. הערבים מסתובבים בכל שטח חברון ללא הגבלות, ואילו היהודים מורשים לשהות רק בשלושה אחוזים מהשטח".