האפיפיור ביד ושם: הכנסייה חשה חמלה לקורבנות

האפיפיור בנדיקטוס ה-16 התייצב אחר הצהריים באוהל יזכור שביד ושם והדגיש כי יש להילחם בגזענות ובשנאה. "באתי לעמוד בשתיקה ולכבד את זכרם של מיליוני יהודים שנרצחו", אמר לאחר שהניח זר על הגלעד. "זעקת הקורבנות עדיין מהדהדת בלבנו"

רוני מלול | 11/5/2009 18:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחר שביקר במשכן הנשיא בירושלים, הגיע האפיפיור בנדיקטוס ה-16 לביקור באוהל יזכור ביד ושם. "מי ייתן ושמות הקורבנות לא ייכחד", אמר. בנאומו ציין את החמלה שחשה הכנסיה הקתולית כלפי קורבנות השואה, אך לא גינה את האנטישמיות ולא הוקיע את מכחישי השואה.

- לוח הזמנים של ביקור האפיפיור בישראל
- בנדיקטוס ה-16: אנסה לעזור לגלעד שליט
- כהן: פרס סירב שאתן מכתב לאפיפיור

האפיפיור בטקס ביד ושם.
האפיפיור בטקס ביד ושם. צילום: אי- פי
עם כניסתו לחץ האפיפיור את ידי האישים במקום, בהם הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב מאיר לאו ויו"ר הכנסת, ראובן ריבלין. האפיפיור אף הניח זר זיכרון על הגלעד ועמד דקת דומייה לזכר קורבנות השואה.

לאחר מכן נפגש בנדיקטוס ה-16, ששירת בצבא הגרמני בתקופת מלחמת העולם השנייה, עם שישה ניצולי שואה, שבקשו לפגוש אותו.

בנאומו התייחס האפיפיור לזכרם של ששת מיליוני קורבנות השואה ואמר: "באתי לעמוד בשתיקה לפני אנדרטה זו, שהוקמה כדי לכבד את זכרם של מיליוני יהודים שנהרגו בטרגדיה נוראה ואיבדו את חייהם, אך לא איבדו את שמם. שמות אלה חקוקים בליבות אהוביהם, האסירים שצעדו לצידם וכל אלה הנחושים לא לאפשר לזוועה כזו להתקיים שוב.

"מי ייתן, ושמות הקורבנות לעולם לא יכחדו, זכרם לא יומעט או ישכח. הכנסיה הקתולית המחויבות לתורתו של ישו, חשה חמלה עמוקה כלפי כל הקורבנות כאן. היא מתקרבת לכל אלה הנתונים היום לרדיפה בשל גזע, צבע עור, תנאי מחיה או דת. תקוותם לצדק הוא התקווה שלה", אמר האפיפיור.
"למגר האנטישמיות בכל מקום בעולם"

בין האורחים בעת ביקור האפיפיור ביד ושם: ניצולי שואה, חסידי אומות עולם וכן אישי ציבור מישראל בהם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, נשיא המדינה שמעון פרס, שר החינוך, גדעון סער ושר התיירות, סטס מיסז'ניקוב. יו"ר הכנסת הגיע לאחר שסרב להיות נוכח בקבלת הפנים במשכן הנשיא, ולא הגיע לנמל התעופה. 

בנאומו מוקדם יותר היום בבית הנשיא פנה האפיפיור לציבור בישראל ואמר: "אני פונה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לממשלה החדשה ולציבור בישראל ואומר להם שמסע הצליינות שלי למקומות הקדושים בו אני נושא תפילה, הוא למען האחדות והשלום במזרח התיכון ובעולם כולו. אני מתפלל יום יום ששלום הנובע מצדק, ישרור בעולם".

בהתייחסו לירושלים

וחשיבותה לשלוש הדתות אמר האפיפיור: "ירושלים, שהייתה מאז ומעולם צומת דרכים לעמים ממוצאים שונים, היא עיר המעניקה ליהודים, נוצרים ומוסלמים חובה וזכות להיות עדים כאיש אחד לקיום המשותף. לפי השפה העברית, המילה ביטחון קשורה בלבטוח ומציינת לא רק את היעדר הסכנה אלא גם את השקט והשלווה".

עם נחיתתו הבוקר בישראל אמר האפיפיור כי "כעת תהיה לי ההזדמנות לכבד את זכרם של ששה מיליוני היהודים שנספו בשואה ולהתפלל שהאנושות לא תחווה עוד דבר כזה". הכס הקדוש הוסיף וציין כי למרבה האסון, העם היהודי חווה את תוצאותיהן הקשות של אידיאלוגיות נוראיות שרדפו אותו. "יש להשקיע מאמץ כדי למגר אנטישמיות בכל מקום ולעורר הערכה כלפי בני כל הדתות בכל מקום", אמר האפיפיור.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פוליטי/מדיני''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים