נשיא סרי לנקה: הבסנו את המורדים הטמילים
לאחר יותר מ-25 שנים של מלחמה עקובה מדם הכריז הנשיא מהינדה רג'פקסה כי הצליח לשחרר את צפון-מזרח המדינה מעול המורדים

רג'פקסה אמר את הדברים במהלך נאום שנשא בירדן ושודר בכלי התקשורת של סרי לנקה. "אני אחזור למדינה ששוחררה לחלוטין מהפעולות הברבריות של המורדים", הוסיף הנשיא.
דובר של הצבא הסרי לנקי אמר כי הכוחות ימשיכו לפעול באיזור הלחימה לאורך החוף הצפון-מזרחי של סריל לנקה, שם ניתן לשמוע בימים האחרונים פיצוצים עזים שמקורם בניסיונות של המורדים לפוצץ את מאגרי התחמושת שלהם.
הבוקר, הכוחות הסרי לנקים השיגו שליטה על כל חופי האי לראשונה מזה כמה עשורים, כשהם דוחקים את המורדים לאיזור קטן ומונעים ממנהיגיהם בריחה אפשרית דרך הים. כוחות הממשלה עדיין מנהלים מצוד אחר מנהיג המורדים, ולופילאי פרבקרן, וסגניו הבכיריםף אולם עדיין לא ברור אם הם נותרו בשטח או שנמלטו מעבר לים.
כשהם עם הגב אל הקיר שבו המורדים על קריאתם לממשלה להפסיק את האש ולחדש את השיחות לפתרון הסכסוך. סלוורסה פטמנטן, האחראי מטעם המורדים על מחלקת יחסי החוץ, אמר כי הארגון מקבל את קריאתו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה לסיים את הסכסוך בדרכי שלום ולעשות כל מה שניתן כדי לחוס על אזרחים, אולם הוא נמנע מלומר במפורש האם הם מוכנים להיענות לדרישת אובמה להניח את נשקם ולהיכנע.
המורדים נלחמים בכוחות הצבא של המדינה מאז 1983 כשמטרתם היא
לכלי התקשורת קשה לעמת דיווחים על הקרבות המתנהלים בשטח המורדים, זאת משום שהממשלה מונעת מרוב העיתונאים ואנשי הסיוע להגיע לאיזור הקרבות. הכרזת הניצחון הסרי לנקית נמסרה על רקע חשש לאסון הומניטרי כבד באיזור, זאת לאחר שיותר מ-23 אלף אזרחים נמלטו מאז יום חמישי מאיזור הקרבות.
הצלב האדום הזהיר מפני אסון הומניטרי ודיפלומטים זרים קראו להפסקת אש, אולם הממשלה דחתה קריאות אלה בטענה כי זה יעניק למורדים זמן להתארגן מחדש. האו"ם דיווח כי 7,000 אזרחים נהרגו ו-16,700 נפצעו בקרבות שהתחוללו בתקופה מאז ה-20 בינואר עד ל-7 במאי.
רופאים שפעלו באיזור הקרבות דיווחו כי יותר מ-1,000 אזרחים נהרגו בשבוע האחרון של ההפגזות הכבדות, אולם הממשלה מכחישה כי ירתה אש כבדה אל איזור המלחמה. היום נמלטו כ-10,000 אזרחים מהאיזור והם הצטרפו ליותר מ-200 אלף אחרים שעשו זאת בחודשים האחרונים.
דובר מטעם האום העריך כי במהלך הימים האחרונים נמלטו כ-20 אלף בני אדם מהאיזור. הדובר אמר כי קיים חשש לחייהם של 30 עד 80 אלף האזרחים שנותרו באיזור.