הבעלים נפטרו והכלב נשאר לבד

וטרינרית הבית שלנו, ד"ר סמדר טל, עונה על שאלות הגולשים. והשבוע, כלב יתום וחשש מתולעת הפארק. רק שאלה

nrg מעריב | 18/5/2009 17:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
להוריי היה חבר מבוגר שגר עם כלבו. החבר נפטר לפני מספר ימים ואנחנו לא יודעים מה לעשות עם הכלב. אני לא מומחה גדול, אבל נדמה לי שהוא עצוב ולא יודע מה קורה מסביבו. חשבנו לאמץ אותו (מדובר בטרייר קטן וממושמע, ככה שזה לא בעייתי מבחינתנו) ולגדל אותו אצלנו. האם הכלב יוכל לסבול את המעבר? מה דעתך?
כאשר בעליו של כלב נפטר, הכלב אכן עובר תקופה קשה ואף כתבתי על כך בעבר. כמובן שניתן למסור את הכלב לאימוץ, אך אם תחליטו לאמצו בעצמכם – מה טוב. אם וכאשר החלטתם לדאוג לכלב בעצמכם, חשוב לשים לב להתנהגות שלו. במידה והוא מראה שינוי התנהגותי, מומלץ  להתייעץ על כך עם ווטרינר ומומחה להתנהגות, כלומר מאלף.
 
הכלב נשאר לבד
הכלב נשאר לבד צילום: אייל פישר

רשמו לעצמכם עצות שימושיות להתנהגות נכונה:

◄ שינויים בשגרת החיים - אם עליכם לשנות דברים בסדר היום של הכלב, חשוב לעשות זאת בעקביות ובצורה חד משמעית. יש לדאוג לקביעת חוקים וגבולות ברורים. איננו מסוגלים להסביר לכלב בצורה מילולית את טיב השינוי, ולכן השמירה על סדר היום הקבוע תגרום לכלב לחוש נוחות ובטחון.

◄ התרגשות - השתדלו לא להשאיר את הכלב לבד כשהוא במצב של התרגשות. יש לתת לו להירגע ורק אז לצאת מהבית. השתדלו לנתק מגע עם הכלב דקות ארוכות לפני היציאה מהבית, כשאתם חוזרים תיכנסו ברוגע בלי לעשות  מזה עניין.

צרכים - כלבים מסוימים עלולים להתחיל לעשות את צרכיהם בבית כשהם עוברים שינוי דרמטי בחיים. חשוב ללמדם בצורה סבלנית ועם הרבה תמיכה.

זורקים את הרגשות לכלבים - פעמים רבות אנחנו משליכים את התחושות שלנו על הכלבים שלנו. יועיל מאד לחשוב בצורה חיובית שהכלב יהיה בסדר, מאשר לפחד שהוא לא יהיה בסדר ולא יתגבר על האובדן.

אני בעלת כלבה שובבה בת שנה שאוהבת להרים דברים מהרצפה ולאכול אותם. אני מפחדת שהיא תחטוף את תולעת הפארק. איך ניתן לדעת אם היא באמת נפגעה מתולעת הפארק?
בניגוד לדעה הרווחת, אין בדיקה חד משמעית לאבחון של נגיעות בתולעת הפארק. ניתן לבצע בדיקת צואה, במהלכה מציפים את הצואה בנוזלים, וכך מתאפשר זיהוי של ביצי התולעת. הביצים מופרשות לצואה רק כאשר התולעת סיימה את מחזור ההתפתחות והיא יושבת בתוך הגידול ומפרישה את הביצים. כלומר, כלבים שלא נמצאו בצואתם ביצים עדיין יכולים להיות נגועים.

בצילומי רנטגן של בית החזה ניתן, לעיתים, לזהות את הגידולים בוושט ואת הפגיעה בחוליות עמוד השדרה, האופיינית יחסית לנגיעות בתולעת, אם כי יכולה להופיע גם במחלות אחרות. צילום

רנטגן, בתוספת חומר ניגודי, מאפשר לעיתים לגלות גידולים שחוסמים באופן מלא או חלקי את חלל הוושט.

אנדוסקופיה – שיטה בה מוכנס צינור מיוחד לתוך מערכת העיכול (דרך הפה) בהרדמה מלאה, המאפשרת הסתכלות על מערכת העיכול מבפנים, ולקיחת דגימות ממנה ללא צורך בפתיחה של הבטן בניתוח – היא כלי מצוין לגילוי של אותם גידולים בוושט. לעיתים אף ניתן לראות את התולעת יוצאת מתוך הגידול. כלי זה מתאים לשלב ההתפתחות בו התולעת כבר הגיעה לוושט הכלב ויצרה את הגידול סביבה, ולכן היא אינה מתאימה לשלבים ראשונים של ההדבקה.

ד"ר סמדר טל הינה וטרינרית, המנהלת והבעלים של המרכז הרפואי לחיות מחמד ברמת-גן.­ פרטים נוספים באתר. יש לכם שאלה לד"ר טל? פנו אלינו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רק שאלה

צילום: אורית כהן

הכלב שלכם צולע, החתולה לא מפסיקה להתעטש? וטרינרית הבית, ד"ר סמדר טל, עונה לשאלות הגולשים

לכל הכתבות של רק שאלה

עוד ב''רק שאלה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים