בן-ארי: שופטי העליון גזענים כלפי מתנחלים
זעם בימין על דברי נשיאת ביהמ"ש העליון על מדיניות הממשלה ביחס למאחזים. "היא מעולם לא דיברה על אכיפה במגזר הערבי"

"זה שנים שאנו שומעים מכם על צווי הריסה שהרשויות מוציאות, אבל כל פעם לא קורה כלום", אמרה בייניש בזעם. "התשובות שאתם נותנים כל כך כלליות ולא ממשיות".
ח"כ מיכאל בן-ארי (האיחוד הלאומי) אמר כי "מעולם לא שמענו שהשופטת מדברת על אכיפה במגזר הערבי. דבריה של השופטת מעלים חשש כבד שמדיניות ביהמ"ש העליון היא גזענית רק נגד מתנחלים, ולא נגד ערבים או מגזרים שונים".
תגובה חריפה נשמעה גם מפיו של יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ יעקב כץ, שאמר: "על אף היותה שופטת בעליון, הייתי מצפה ממנה שכאמא יהודיה תתעניין בדיון גם בגורלם הפיזי והפסיכולוגי הצפוי של ילדי ותינוקות היישובים, לאחר שתעקור אותם ותביא עליהם את החורבן שהיא כה משתוקקת אליו".
מוועד מתיישבי בנימין נמסר כי "מערכת המשפט מעדיפה להשתלח כנגד המתיישבים היהודים ומגלה רפיסות ופחדנות מול הבניה הבלתי חוקית הערבית. הגיע הזמן שבייניש וחבריה יפעילו את סמכותם לאכיפת החוק כנגד עשרות אלפי הבתים הבלתי חוקיים של הערבים, במקום להתעמר בהתיישבות היהודית החלוצית ביהודה ושומרון".
בנוסף, ברגבים, התנועה לשמירת אדמות הלאום, בירכו על עמדתה התקיפה, כלשונם, של נשיאת בית המשפט העליון ביחס לבנייה בלתי חוקית ביהודה ושומרון, אך הוסיפו: "אנו בטוחים כי בעקבות דברי הנשיאה היום בדיון, מעתה בג"ץ ישנה את מדיניותו ויפסיק לדחות את עתירות התנועה התובעות להרוס בנייה לא חוקית פלסטינית".
דבריה של בייניש נאמרו במהלך דיון בעתירה של תנועת שלום עכשיו להרוס מבנים בלתי חוקיים במאחזים חרשה והיובל. בהרכב ישבו, לצדה של
נציג הפרקליטות, עו"ד גלעד שירמן, הגן על מדיניות אכיפת החוק בנושא המאחזים, וטען כי היא מתנהלת על פי סדרי עדיפויות שקבע שר הביטחון, אהוד ברק.
הוא תיאר פעולות רבות שעשתה המדינה בחודשים האחרונים כדי להרוס מבנים במאחזים בלתי חוקיים ולפנות תושבים. במיוחד, הוא ציין, את פינוי חוות פדרמן ואת פינוי בית המריבה בחברון. "כל מי שמתמצא במה שקורה בשטחים יודע ששתי פעולות אלו היו בבחינת 'לאחוז את השור בקרניו'", אמר עו"ד שירמן. השופטת בייניש מסרה בתום הדיון כי את ההחלטה בתיק תיתן במועד אחר.