עין גדי: מה עושים היעלים בבקרים?

בעין גדי רגילים לראות יעלים מחפשים מזון. משפחת יעלים שמטיילת בין המלון לים הוא מראה פחות מקובל. בוקר של כיף

nrg מעריב | 22/6/2009 16:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנשי מלון עין גדי רגילים כבר למראה של יעל המגיע בשעות הבוקר המוקדמות, שעוד קריר, לחפש אוכל בשולי המלון. המראה של משפחת יעלים הוא פחות שכיח. משפחת יעלים צעירה יצאה לטיול של בוקר, מול הנופים של ים המלח ומול מבטם המופתע  של אורחי ועובדי המלון. בדרך כלל הגדיים הצעירים עוד מפחדים מבני האדם. אחר כך שהם גדלים הם מבינים שאנחנו בעדם, אבל בבוקר הזה הם העיזו ויצאו למסע יחד עם המשפחה.

יעלים חיים בצוקים בהרים ובמדבריות. ארץ ישראל נקראת ארץ היעל והיעל הוא סימלה של רשות הטבע והגנים. היעלים פעילים בשעות היום הקרירות או בלילות מוארים. הם נהנים מחוש ראייה מפותח ביותר, אך גם חושי השמיעה והריח מפותחים היטב.

תוחלת חיים של יעלי ישראל (יעל נובי) מגיעה ל-18 שנים ועיקר מזונם מורכב מצמחים. זכרי היעלים נהנים מקרניים ארוכות ומתעגלות לאחור, שנועדו לבסס את מעמדם בעדר. קרני הנקבות הקצרות והישרות נועדו לתקוף טורפים.

היעלים שוכנים בסלעים ובצוקים ומבנה גופם מותאם לטיפוס. הם מסוגלים לנוע על פני קיר סלע תלול תוך שהם נאחזים בכל זיז, לזנק מטרים אחדים מצד אחד של ערוץ למשנהו ולדלג על פני תהום למרחק מטרים אחדים. אויביהם העיקריים הם הנמרים וכמובן, בני האדם, שצדים אותם כבר למעלה מ- 5,000 שנים.

מאז שנות ה- 50, אז הופסק ציד היעלים בארץ והם הוכרזו כבעלי חיים מוגנים, אוכלוסייתם התאוששה ומונה בין 500 ל-600 יעלים בארץ, שמתרכזים בעין גדי, מדבר יהודה,והרי אילת וגם כמה  עשרות פרטים בגולן, שהושבו בעבר אל הטבע על ידי רשות הטבע והגנים

השנה האחרונה הייתה טובה ליעלים במדבר יהודה: אנשי רשות הטבע והגנים ספרו באיזור 250 יעלים, עלייה של עשרה אחוזים באוכלוסיית היעלים לעומת שנת 2007. על פי הנתונים, אוכלוסיית היעלים באיזור הכפילה את עצמה בארבע השנים האחרונות, למרות שהיעלים באזור ים המלח עדיין סובלים ממקרי ציד לא חוקי ונפגעים בתאונות דרכים בעיקר לאורך כביש 90.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים