אושר בקריאה טרומית: איסור ייבוא פרוות
על פי הצעת החוק, ייאסר ייבוא פרוות או מוצרי טקסטיל הכוללים פרוות משיער כלבים חתולים או ארנבות ממזרח אסיה. כיום חלק מהפרוות שמגיעות מסין, מיוצרות משיער של בעלי חיים הגדלים בחוות מיוחדות ובתנאי מחייה קשים

מחאה נגד הפשטת בע''ח מפרוותם צילום: רויטרס
בעד הצעת החוק הצביעו 32 חברי כנסת מהקואליציה. ח"כ יעקב כץ (האיחוד הלאומי) התנגד וח"כ ניסים זאב (ש"ס) נמנע. חברי הכנסת של יהדות התורה לא הגיעו להצבעה למרות שיו"ר הסיעה, ח"כ מנחם אליעזר מוזס טען כי ההצעה עלולה לפגוע ביבוא שטריימלך לישראל.
יוזמת החוק, ח"כ תירוש, הסבירה כי תעשיית ייצור הפרוות בעולם טומנת בחובה התעללות קשה ואכזרית בבעלי חיים. בעלי חיים נרצחים ועורם נפשט מהם, רק לשם ייצור המוני ושימוש נהנתני בפרוותם, לצורכי אופנה בלבד. תעשיית הפרוות בארצות מזרח אסיה גורמת לרציחתם על לא עוול בכפם של כ-2 מיליון בעלי חיים בשנה.
מסתירים את מקור הפרווה
לדברי תירוש, הפרוות שמגיעות מסין, מיוצרות ברוב המקרים, משיער של בעלי חיים (כלב, חתול או ארנבת), השוהים לצורך זה בחוות גידול מיוחדות בתנאי מחייה מזעזעים, כאשר ייעודם הסופי כאמור הוא שחיטה.

ח"כ רונית תירוש. "נוכל לרכוש ביגוד בביטחון" צילום: יוסי אלוני
המדינות המייצאות פרוות, בין היתר גם לישראל, עושות שימוש אסור גם בשיער של בעלי חיים כגון כלבים, חתולים וארנבות. במקרים רבים היצרנים מסתירים מבעלי העסק את מקור הפרווה במוצר המשווק, כך עלול להיווצר מצב שהן ברשת השיווק והן הצרכן אינם מודעים לך שבפריט הנרכש נעשה שימוש אכזרי ומיותר, בשיער מן החי.
לנוכח העובדה
כי 95% ממוצרי הטקסטיל בארץ מיובאים מסין, וכן לאור העובדה כי במקרים רבים בעל העסק או הצרכן עושה שימוש במוצר המכיל פרווה משיער של בעל חי ללא ידיעתו, מוצע בהצעת החוק לאסור באופן גורף על ייבוא פרוות מארצות מזרח אסיה. עוד מוצע לקבוע כי העובר על האיסור בחוק, מבצע עבירה פלילית שהעונש בגינה הוא שנת מאסר אחת.