אשקלון: החל שלב הגשת התנגדויות לתחנה הפחמית
ב-30 הימים הקרובים ניתן להגיש התנגדויות לביטול הקמת תחנת הכוח הפחמית הצפויה לקום באשקלון. בארגוני הסביבה קוראים לציבור להתגייס למשימה ולחתום באלפיו על מכתבי התנגדות. גרינפיס: "ניתן לייצר חשמל בדרכים רבות, נקיות הרבה יותר"

התחנה החדשה אמורה להיבנות בסמוך לתחנת רוטנברג הקיימת, ולכלול שתי יחידות לייצור חשמל בהספק של 630 מגה ואט. לפני כשנה אישרה הוועדה לתשתיות לאומיות את הקמת הפרויקט כשעשרה מחבריה הצביעו בעד הפרויקט, ורק שניים התנגדו - נציג המשרד להגנת הסביבה ונציג הירוקים.
בארגונים הירוקים קוראים לציבור להשמיע קול מחאה ולהצטרף למתנגדים נגד הקמת התחנה. "הגיעה שעתו הגדולה של הציבור לומר את דברו", אמרה עו"ד נילי גרוסמן, מנהלת קמפיין האנרגיה של גרינפיס, "אנחנו קוראים לציבור להזדרז ולהגיש באלפיו את מכתבי ההתנגדות שלו כי הגיעה העת לסתום את הגולל על התחנה הפחמית. הציבור חכם מספיק כדי לחשוף את הבלוף של חברת החשמל באשר לנחיצות תחנת הפחם. אנחנו לא ניפול בפח של הספין על המחסור בחשמל, כי כולנו יודעים שחשמל אפשר לייצר בדרכים רבות, נקיות הרבה יותר".
בארגון מגמה ירוקה אמרו היום ש"תחנה פחמית נוספת היא טעות, שישראל תשלם עליה בריאותית, כלכלית וסביבתית. ישראל חייבת להיערך לועידת קופנהגן בדצמבר הקרוב, וכדי לעמוד ביעדים שועידת קופנהגן תציב לישראל, אסור לבנות תחנה פחמית נוספת. רק ביטול התכנית, אימוץ פתרונות חלופיים ותוכנית אב חדשה למשק האנרגיה, יובילו למדיניות בת קיימא אשר תעמיד את ישראל בשורה אחת עם המדינות המתקדמות".
עם כניסתו של גלעד ארדן לתפקיד השר להגנת הסביבה גם הוא הביע התנגדות פומבית להקמת התחנה. לדברי ארדן, חלו מספר שינויים המצדיקים מחשבה מחודשת על הקמת התחנה, בניהם - הגילויים החדשים של שדות הגז "תמר" ו"דלית", ירידה של עשרה אחוזים בצריכת האנרגיה בישראל בעקבות המשבר הכלכלי, הגברת כושר הייצור בתחנות הכח הקיימות על ידי שידרוג טכנולוגי והמאמץ הכלל עולמית ליעילות אנרגטית וחסכון באנרגיה.
מזה כעשור מתכננת חברת החשמל להקים תחנת כח פחמית נוספת באשקלון, הטכנולוגיה לייצור חשמל בתחנה פחמית היא יקרה, מזהמת ומאופיינת ביעילות נמוכה. למחנה המתנגדים הרחב, בנוסף לארגונים הירוקים, חברו גופים שונים מכל הקשת הציבורית. המתנגדים טוענים כי תחנות הכח הפחמיות הן גורם זיהום האוויר הגדול ביותר בארץ. ייצור חשמל בטכנולוגיה זו נחשב כמזהם ביותר מבין כל השיטות הקיימות, עד פי 11 מייצור חשמל בגז.
גם משרד הבריאות מתנגד נחרצות. מחקרים רפואיים מוכיחים קשר ישיר בין זיהום האוויר לתחלואת נשימה. אם תקום התחנה, ואיתה הארובה הנוספת, צפויה עלייה של עשרה אחוזים במספר הפונים לטיפול רפואי בשל בעיות בדרכי הלב ומערכת הנשימה, באזור המועד הכולל לא רק את אשקלון לבדה, אלא גם את קריית גת, שדרות וניצנים.
יש
במשרד להגנת הסביבה מודים כבר היום כי האמנה המחודשת לצמצום פליטות גזי החממה שתיחתם בקופנהגן בסוף השנה תחול גם על ישראל. לכן ברור כי ישראל תידרש החל משנת 2012 לנקוט בפעילות ממשית להפחתת גזי החממה. לדבריהם, הקמת תחנת כח פחמית גורמת לפליטת גזי חממה בהיקף משמעותי ולכן אישור תחנת כח פחמית בשלב זה משמעו אישור פרויקט בעל עלויות חיצוניות גדולות שיפלו על כלל המשק החל משנת 2012
ארגון גרינפיס יפרסם באתר האינטרנט שלו מידע שיסייע לציבור להגיש מכתבי התנגדות לביטול התחנה הפחמית וקורא לכל מי שמעונין להתנדב לפנות אליו לדוא"ל זה.
לחתימה על טופס התנגדות מקוון לחצו כאן.