הפיליפינים: האלפים נפרדים מקוראסון אקינו
אלפי בני אדם עברו על פני ארונה של הנשיאה לשעבר שהלכה לעולמה בגיל 76. ילדיה: לא מסכימים לקיים לאמנו הלוויה ממלכתית

התושבים האבלים, בכל הגילאים, עברו במשך שעות ליד ארונה של אקינו, שהוצב באולם ספורט בבית ספר בפרבר מנדלויונג, במזרחה של הבירה מנילה. הנוכחים, הניחו פרחים והתפללו, הבטיחו לשמור על הדמוקרטיה, שלמענה לחמה אקינו בהפיכת "כוח העם" ב-1986 נגד הרודן פרדיננד מרקוס.
חוזה אולזו, פועל בן 53, הביא את נכדו בן השנה כשסרט צהוב – סמלה של התנועה שהובילה אקינו – כרוך על ראשו. אולזו בכה ליד הארון, והתחייב להגן על הדמקרטיה. "הוא המפגין של הדור הבא", אמר כשהוא מצביע על נכדו ג'יימס.
גם ממדינות אחרות הגיעו לכבד את המנהיגה המנוחה. איסמיטה מליאקל, נזירה מקראלה שבהודו, אמרה כי מותה של אקינו היה "מכה לדמוקרטיה", אולם הוסיפה כי היא תמשיך להוות סמל דמוקרטי. "כמו גנדי, היא תיזכר בפיליפינים", אמרה.
דוברת המשפחה, דידי סייטנגקו, אמרה כי קרוביה של אקינו שמחים על ההמונים שמגיעים לחלוק כבוד. "הדבר מתקבל בברכה, מאחר שאני יודעת ששלושה ימים לצפות בגופה זה זמן קצר מדי עבור אנשים רבים שהגיעו מכל רחבי המדינה", אמרה. "אפשר לראות שהתורים ארוכים מאד והם הביאו את המשפחות רק כדי להציץ בה".
גופתה של אקינו תועבר מחר לקתדרלה במנילה, וביום רביעי היא תיקבר לצד בעלה, בנינו, שנרצח ב-1983. בעקבות חיסולו, נכנסה אקינו למאבק הפוליטי נגד הרודן מרקוס.
בתה הצעירה של אקינו אמרה היום כי למשפחה יש חילוקי דעות עם הממשלה, ועל כן הוחלט שלא לערוך הלוויה ממלכתית. לדברי כוכבת הקולנוע והטלוויזיה, קריסטינה (קריס) ברנדט יאפ, התקבלה הצעה מהממשלה לקבור את אמה לצד מנהיגי המדינה, אולם אחיה החליטו לוותר על כך.
לדברי הבת, חילוקי הדעות נובעים מהחלטתה של
בנה היחיד של אקינו, בנינו אקינו ה-3, אמר כי לא תהיה הלוויה ממלכתית. "זו הייתה הכוונה מהתחלה", אמר הבן, שציין כי הממשלה לא פנתה לבני המשפחה. "היא הייתה אזרחית פרטית אחרי שפרשה, והיינו רצים לאפשר שהמשפחה תהיה עמה זמן רב ככל האפשר".
לצד כל הישגיה ההומניטריים בקריירה הפוליטית הענפה שלה, תיזכר אקינו לעד כמי שהצליחה בשנת 1986 לחוללה מהפכה עממית - בדרכי שלום - ולהפיל את המשטר הדיקטטורי שהשליטו על המדינה במשך עשרים שנה בני הזוג מרקוס.
המוני המפגינים המזרחראירופים שיצאו לרחובות שלוש שנים לאחר מכן, וקרעו מעליהם את מסך הברזל, הצביעו לא פעם על אקינו כאחת ההשראות העיר קריות שלהם.
כמי שנכנסה כמעט בטעות לאור הזרקורים הפוליטי בפיליפינים, וזאת בעקבות ההתנקשות בחיי בעלה בשנת ,1983 הובילה אקינו תנועת מחאה המונית, שבמשך חודשים רבים הפגינה ללא הרף נגד משטרם של בני הזוג מרקוס.
בשיאה של המחאה הצליחה אקינו להוציא לרר חובות מנילה שני מיליון איש - הפגנת כוח שאילצה לבסוף את בני הזוג מרקוס לוותר על השלטון ולנוס מהמדינה בפברואר .1986