גם לאחר רפורמת המס הירוק ההיברידיות יקרות

בדיקת nrg מעריב: גם לאחר הפחתת המס המשמעותית, מחיר של מכונית ידידותית לסביבה עדיין גבוה. טויוטה פריוס או ההונדה אינסייט וסיוויק ההיברידיות יעלו בין 130 ל-158 אלף שקל. אם התקציב שלכם נמוך יותר, תוכלו להסתפק בסוזוקי אלטו, הזולה במחיר (72 אלף שקל) ומוגדרת כפחות מזהמת. נסיעה טובה

שחר פלד | 23/8/2009 13:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
מכונית היברידית. מוקדם להכריז על שינוי משמעותי במחירי המכוניות הירוקות.
מכונית היברידית. מוקדם להכריז על שינוי משמעותי במחירי המכוניות הירוקות. צילום: אי-אף-פי

רפורמת המיסוי הירוק נכנסה לתוקפה בתחילת החודש, אבל עוד מוקדם להכריז על שינוי משמעותי במחירי המכוניות הירוקות. אקולוגי וזול לא בהכרח משתלבים יחד, ומי שירצה להשקיע באיכות הסביבה יאלץ בחלק מהמקרים גם להשקיע מכספו. מצד שני אם תרצו לרכוש מזדה 3 או איזו סובארו בי-4 חדשה אולי תתאכזבו לגלות את רמות הזיהום הגבוהות שלהן ומכאן את העלייה החדה במס הקנייה.

המעבר לתחבורה ירוקה יותר כבר החל לתת את אותותיו ומדינת ישראל תומכת ונערכת בהתאם. המשרד להגנת הסביבה, בשיתוף משרד התחבורה ומשרד האוצר, הכניסו לתוקף החודש את רפורמת המיסוי הירוק, במסגרתה לכל רכב חדש הנמכר בארץ יקבע מס קנייה בהתאם לזיהום האוויר הנפלט מהרכב.

 
טויוטה פריוס, המס הופחת ל-30%
טויוטה פריוס, המס הופחת ל-30% צילום: אי-פי-איי

המדדים לפיהם נקבע איזו מכונית ידידותית יותר לסביבה התבססו בעיקר על בדיקות מזהמים הגורמים נזקים לסביבה ולבריאות ובכלל זה תחמוצות חנקן, פחמן חד-חמצני ופחמימנים נדיפים. בנוסף נבדקה כמות הפליטה של פחמן דו-חמצני שאמנם לא גורם לנזקים ישירים לבריאות האדם אך גורם לאפקט החממה. כל אלה נמדדו עבור כל דגם שמיובא לארץ, חושבו בנוסחה מיוחדת שפותחה וגובשו לציוני "המדד הירוק", מהם המדינה קבעה תמריצי מס לרכב שהוגדר כפחות מזהם.

בניגוד למס הקנייה בשיעור של 75% שהיה קיים עד כה, המס הופחת לעשרה אחוזים למכוניות חשמליות נטולות פליטות לחלוטין, 30% לרכב היברידי בעל שני מנועים - מנוע בנזין רגיל ומנוע חשמלי, והועלה עבור שאר המכוניות ל-92% פחות "פרס" לפי הציון הירוק. מובן שמכונית מזהמת יותר תקבל "פרס" נמוך יותר, עד לתשלום מלא של כל המס.
אז כמה בסופו של דבר עולה להיות ירוק?

 

הונדה אינסייט. המחיר לקונה הממוצע, עדיין גבוה
הונדה אינסייט. המחיר לקונה הממוצע, עדיין גבוה צילום: איי-פי

כידוע רכב חשמלי, נטול פליטות לחלוטין, עדיין אין בנמצא בישראל וחברת בטר פלייס של איש העסקים הישראלי שי אגסי, עמלה בשנים האחרונות על פיתוח תשתיות למכוניות החשמליות, בין השאר גם בישראל. משרד התחבורה אישר לחברה יבוא זמני של רכב חשמלי מתוצר 'ניסן רוג' למטרות בחינה וניסוי בלבד בשלב זה.

לכן נראה כי המכוניות הנקיות ביותר שקיימות במלאי הישראלי כיום הן הטויוטה פריוס וההונדה
אינסייט וסיוויק ההיברידיות. אך אבוי לכיס, מאחר שמחירן לקונה הממוצע ינוע בין 130 ל-158 אלף שקל, גם לאחר הפחתת המס המשמעותית.

בבדיקה של כלל המכוניות, בשקלול מחיר לאחר הרפורמה ויחס לסביבה, כובשות המכוניות הקטנות את המרוץ הן בציונים הירוקים הגבוהים והן במחירים הנמוכים. סוזוקי אלטו תעלה כ-72,900 שקל ופיאט פונטו ויונדאי גטס יעלו כ-87,900 שקל בדגמים הבסיסיים.

זהירות מחיקויים

עיבוד מחשב: אלכסיי טקצ'ב
עיבוד מחשב: אלכסיי טקצ'ב

רשות המסים פרסמה טבלה מקיפה המכילה את כלל דגמי הרכבים המיובאים לישראל. הקובץ כולל את נתוני הפליטות מכלי הרכב ומכיל מידע מפורט על כל דגמי הרכב שנרשמו בשנת 2009, לרבות נתונים בסיסיים כגון יצרן, מחיר מחירון, נפח מנוע וסוג דלק, תיבת הילוכים, רמת האבזור ועוד. כמו כן, לכל דגם פורסמו נתוני פליטות המזהמים כפי שדווחו על ידי היבואנים, וכן הציון הירוק ודרגת הזיהום המחושבים על סמך נתוני הפליטות. דרגת הזיהום (שיכולה לקבל ערכים מ- 1 עד 15) משפיעה ישירות על גובה מס הקניה.

המפרט מסייע לעשות סדר ולהבין בדיוק את העלות מול התועלת הירוקה. אותה קאיה ריו שבמקום הראשון במחיר ממוקמת דווקא במרכז סולם הזיהום, ובעשירייה הראשונה של המכוניות הזולות ביותר נמצאת גם פיאט דובלו שקיבלה ציון 15 - הציון המזהם הגבוה ביותר. כך שכיום בישראל כדי לעבור לאורח חיים ירוק יותר מבחינת תחבורה פרטית יש עדיין צורך בפשרה מחושבת בין מחיר לאיכות (הסביבה).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים