הפרקליטות: חשד שהאם פגעה בילדיה הנוספים
האם החשודה כי הרעיבה את בנה הפעוט אמרה בביהמ"ש כי השוטרים פגעו בה "ממש כמו בשואה". התובעת טענה: קיימות הראיות להרעבת בנה

אנשי הפרקליטות טענו כי בידי התביעה ראיות הכוללות, בין היתר, עדויות של בני משפחתה של האם אשר ראו אותה משפשפת בחוזקה את ידו וכן של הצוות הרפואי אשר הבחין כי האם מנתקת בחוזקה את צינוריות ההאכלה של הפעוט ומונעת ממנו אוכל.
נציגת הפרקליטות, עו"ד מעיין אורן-רימון, ציינה כי קיים חשד שהאם תקפה גם את ילדיה האחרים, ממש כפי שתקפה את הפעוט. היא הציגה בבית המשפט מקרה נוסף, של ילדה בת שש, שלטענתה עברה ניתוח כריתת תוספתן לבקשת האם, למרות שלא היה צורך.
כמו כן, עדות נוספות שהעלתה במהלך הדיון הייתה של אחיה של האם, שאמר בחקירתו במשטרה כי היא נהגה לשפשף את התחבושות של בנה. לדבריה, הילדים טרם נחקרו בגלל ניסיונות הדחייה של האם המרעיבה ומשפחתה, ולכן טרם הוגש כתב אישום גם בגין ההתעללות בהם.
שופט בית המשפט, משה רביד, הביע ביקורת נגד סניגורי האם על כך ששאר הילדים עוד לא הגיעו לבית המשפט, ואמר כי "אם המשטרה תבוא לחקור את הילדים ותגיע אליהם, המשפחה תגיד שרודפים אותם".
בסיום הדיון קמה האם ממושבה באולם הדיונים ותקפה את המשטרה והפרקליטות, שלטענתה, פגעו בה ואף הרעיבו אותה במעצר. "יומיים וחצי לא קיבלתי אוכל לפה, לקחו אותי לחקירות קשות, אין עוד אישה במדינה שעברה חקירות כאלה", היא אמרה לשופטת.
"הם עשו מה שהם רק רצו ולא נתנו לי אוכל כשר", הוסיפה. "אין אדם במדינה שעבר את מה שעשו לי ורק בגלל שאני חרדית. ראיתי הרבה פושעים ואף אחד מהם לא קיבל יחס כמוני. הייתי אזוקה ברגליים ובידיים למרות שיש לי בצקות ברגליים, עשו לי דברים שלא נשמעו מעולם, רק משום שאני חרדית". לדבריה, השוטרים אף מנעו ממנה לקבל טיפול רפואי לו נזקקה עקב הריונה המתקדם.
לאורך הדיון בבית המשפט הציגה הפרקליטות טענות רבות, שלדבריהם, משקפים את פועלה
נציגת המדינה טענה כי עם הרחקתו מאמו, הפעוט אשר מכונה ח' הפסיק לבכות ,ועלה במשקל גופו. "חשוב לציין", אמרה אורן-רימון, "שכבר בהדסה הר הצופים גילו הרופאים שברגע שיש פיקוח הדוק והאם לא חופשייה לפגוע בו המצב שלו משתפר פלאים, הוא אוכל באופן עצמאי, אין לו חום. כבר אז הועלו חשדות נגד האם ולאור זאת החלו בשורת צעדים למניעת הסכנה".
באשר לראיות הישירות, כך על פי הפרקליטות, הן מתחלקות לעדויות ראיה ושמיעה מפעוט עצמו, ותמונות וסרטים שצולמו במצלמה נסתרת שהותקנה בחדרו בבית החולים הדסה עין כרם. כמו כן הראיות של מסכת אירועים חריגים שתועדו על ידי הרבה מאד אחיות בזמן אמת.

לגבי הרעבתו לכאורה של הפעוט, סיפרה אורן-רימון כי אחות ראשית קיבלה דיווח טלפוני ממתנדבת ששמרה על ח' בביתו במהלך חופשה אשר סיפרה כי ראתה את ח' ניגש למקרר ומנסה לפתוח אותו והאמא סוגרת את הדלת ולא נותנת לו אפשרות לקחת משם משהו. אותה מתנדבת גם סיפרה שבהזדמנות אחרת ראתה את ח' לוקח את האוכל ורץ ומסתתר מתחת לשולחן כדי שלא יראו אותו אוכל.
"אחת הסטודנטיות לרפואה ראתה בזמן אמת וגם דיווחה בזמן אמת שראתה את האמא עם אצבע בתוך הפה של הילד וקיא מסביב והיא מיד דיווחה על המקרה הזה", טענה רימון.
כמו כן, נטען בבית המשפט כי עוד נטען בדיון כי האם המרעיבה הייתה מנתקת שקיות ניקוז ריקות ומחליפה אותו למלאות, וכך גרמה לרופאים לרופאים לחשוב שקיבתו של ח' לא מעכלת מזון, ולכן הרופאים חששו שככל שימשיכו לתת לו מזון המעיים שלו יתפוצצו.
בדיון היום חזרה הפרקליטות על הטענה שהאם סובלת מ"תסמונת מינכהאוזן", למרות שעדות הפסיכיאטר הפריכה זאת. לטענת הפרקליטות, כדי לאבחן את העניין, אין טעם שפסיכיאטר יבדוק את האם - תחת זאת, צריך שרופא ילדים יבדוק את הילד.
לפני כשבועיים מתח בית המשפט העליון ביקורת קשה על ההחלטה לשחרר את "האם המרעיבה" למעצר בית מבלי ששאלת מסוכנותה נבחנה לעומק, ומבלי שנבדקו עד תום החשדות כי ייתכן שפגעה בילדיה האחרים.
נגד האם הוגש בתחילת חודש אוגוסט כתב אישום המייחס לה עבירת התעללות בקטין בידי אחראי. התביעה טענה כי האם סיפקה לאנשי הצוות הרפואי דיווחים כוזבים על מצבו של הילד, ובשל כך הוא קיבל טיפול רפואי מיותר, מכאיב ומסוכן.
התביעה האשימה כי עקב התנהגותה של האם נעצר תהליך גדילתו של הילד, ובשלב מסוים אף חלה ירידה ממשית במשקלו עד שנשקפה סכנה לחייו. בנוסף, נטען כי האם נהגה לשפשף את גופו הצנום באמצעים שונים וגרמה לו לפגיעות בעורו בכל חלקי גופו.