בתי הספר המפלים: ניהלו נגדנו מסע שיסוי
לאחר הפשרה שהושגה בין משרד החינוך ושלושת בתי הספר בפ"ת התפנו ההנהלות כדי להכחיש את האפליה ולגנות "גורמים אינטרסנטים"

בני העדה האתיופית מפגינים בפתח תקווה. צילום ארכיון: נאור רהב
"העדפנו שלא להגיב לאותן השמצות מתוך אחריות והעדפת המאחד על המפריד, ואנו גאים על כך", נמסר מ"דעת מבינים".
"בחרנו להשקיע את מרצנו בקליטה אמיתית, ראויה ושוויונית, כפי שהוכחנו בעבר. הנהלת בית הספר מברכת על הסיכום שהושג הערב, סיכום אשר מבטא נאמנה את הדרך החינוכית והלאומית שבה דבק בית הספר מיום הקמתו".
טענות דומות הושמעו שלשום (א'), עם הודעת משרד החינוך כי לא יעביר תקציבים לבתי ספר שיסרבו לקבל תלמידים בני העדה האתיופית.
בית ספר "למרחב": "תמיד קלטנו עולים מאתיופיה"
בבית הספר "למרחב" אמרו דברים דומים. "אנו כואבים, כי על גבי העולים מאתיופיה התנהלה מלחמה של גורמים אינטרסנטיים אשר עיוותו את המציאות והציגו תמונת שקר", נמסר מהנהלת בית הספר.
"תמיד קלטנו עולים מאתיופיה, ונמשיך לקלוט אותם באהבה, אולם גם תמיד נתעקש לקלוט אותם בדרך הטובה ביותר עבור ילדים אלה, ולא בדרך העונה על צרכים פופוליסטיים כאלה ואחרים", הוסיפו ב"למרחב".
בבית הספר "דרכי נועם" טענו כי יקלטו את התלמידים בני העדה האתיופית מתוך רצון, ולא מתוך כורח. "גם הפעם, כמו בפעמים קודמות, כשנתבקשנו על ידי
ראש העיר לשבץ את התלמידים, נענינו ברצון", נמסר. "אנו רואים בקליטת התלמידים מעשה ציוני חשוב, נקלוט אותם בשמחה ואהבה".
שלושת בתי הספר הואשמו כי במשך שנים קבעו מכסות מצומצמות לתלמידים בני העדה האתיופית שיורשו ללמוד בין כותליהם – מצב שגרם לכך שרבים מבני העדה נותרו ללא בית ספר והעלה טענות של אפליה על בסיס צבע עור. מנגד טענו הנהלות בתי הספר כי משום שמדובר בשלושה מוסדות חינוך פרטיים, אין הם חייבים לקבל כל תלמיד המבקש להיקלט בהם, וכי קליטה של תלמידים רבים מהעדה האתיופית תוריד את רמת הלימודים.