אחרי עשור: מפעל חדש יוקם במצפה רמון
היזם בועז רדלר יקים במקום מפעל להסבת כלי רכב אשר יעסיק 25 עובדים. התושבים: אם לא תהיה עבודה, היישוב יהפוך לבית אבות אחד גדול

זו אינה הבטחה בלבד. רדלר, בעל חברת "רדלר התקנות רכב" שבבעלותה מפעל ותיק ומצליח להסבת כלי רכב בכנות שבשפלה, כבר רכש שטח של כשלושה דונם באזור התעשייה הצפוני. בימים האחרונים הוא קיבל את כל האישורים הנחוצים להכנת התשתיות למפעל ממשרדי הממשלה וממינהל מקרקעי ישראל.
חברת "דלק מוטורס", יבואנית מזדה ופורד, כבר הבטיחה כי בכל חודש תעביר למפעל החדש של רדלר - שיתמחה בהסבת כלי רכב מסחריים לאמבולנסים ומיניבוסים - חמישה טנדרים ארוכים, כדי שיוסבו למיניבוסים של 16 מושבים.
רדלר לא מבזבז זמן וכבר פתח משרד ביישוב, שמתוכו הוא החל לגייס עובדים. בקו הייצור שייפתח בעוד כשנתיים יוסבו 20 כלי רכב מסחריים בחודש, בעיקר לאמבולנסים ממוגנים, לרכבי נכים, נוסעים וצבא.
במצפה רמון מתגוררים כיום כ-4,500 תושבים. לפני כעשר שנים הגיע מספר התושבים ליותר מ-6,000 אולם כ-1,500 עזבו את העיירה, רבים מהם צעירים שנסעו לחפש קריירה ופרנסה בבאר שבע ובמרכז הארץ. שיעור האבטלה מתקרב לשס בעה אחוזים, מעט פחות מהממוצע הארצי, אולם יש לזכור כי במצפה רמון יש אנשי צבא קבע ופנסיונרים רבים.
מה שנשאר זה ענף התיירות המשגשג. שני בתי מלון חדשים נבנים בעיירה בימים אלה. תושבים רבים בנו צימרים בחצרות בתיהם כדי לקלוט את התיירים מהארץ ומחו"ל, שמספרם הוכפל בשנים האחרונות.
לרדלר לא חסרים לקוחות. הוא עובד עם כל יבואני הרכב, עם בתי החולים, מד"א, חברות אמבולנסים פרטיות,
"אני בונה את המפעל במצפה רמון כדי להגשים את החזון הציוני", הוא אומר בלי שמץ של ציניות. "זו אידאולוגיה נטו. מבחינה כלכלית אין לי שום רווח כי אני לא מקבל הטבות מהמדינה. אני יכול להבטיח לעובדים תנאים טובים מאוד". רדלר מתכוון למשכורות שינועו בין 6,000 ל-8,000 שקל נטו, יותר מהממוצע במשק והרבה יותר מממוצע ההשתכרות של תושבי העיירה, להוציא אנשי הקבע המתגוררים בה.
"המטרה שלי היא לתת לעובדים את התנאים הטובים ביותר כדי שהמפעל יצליח לתקוע יתד", מסביר רדלר. "המשכורות הגבוהות הן חלק מהעניין. אני מאמין שחברות נוספות חוץ מ'דלק' יזרימו עבודה למפעל החדש ויסייעו בחיזוק הכס לכלי של מצפה רמון".

במצפה רמון מקבלים את הבשורה בשמחה. "אני מקווה שזה יעודד יזמים נוספים להגיע לכאן ולהעיר את היישוב מהתרדמת הכלכלית שבה הוא שרוי", אומר יצחק ברגר, לשעבר מזכיר המועצה המקומית. "יותר מעשר שנים לא הקימו פה מפעלים. יש ביישוב פוטנציאל כלכלי גדול, ואני שמח שיש עוד יזמים שמאמינים במקום".
גם דרור דבש, ראש המועצה לשעבר, מרוצה. "בועז רדלר הוא יזם רציני שעשה דרך ארוכה וקשה להשיג את כל האישורים להקמת המפעל", אומר דבש. "אני מקווה שפרנסי הישוב יסייעו לו ושזו תהיה הסנונית הראשונה שתביא עוד אנשי עסקים להשקיע כאן. זו הדרך היחידה להשאיר את הצעירים ביישוב ולהגדיל את האוכלוסייה. אם לא יהיו מקומות עבודה, היישוב יהפוך לבית אבות אחד גדול".