סרקוזי ובראון: מודעים לרגישותו של דוח גולדסטון עבור ישראל

מנהיגיה של בריטניה וצרפת שיגרו מכתב לראש הממשלה נתניהו כמה שעות לאחר שמועצת זכויות האדם של האו"ם אימצה את דוח גולדסטון. "אנו מכירים בזכותה של ישראל להגן על עצמה", כתבו, וקראו לישראל ליזום חקירה עצמאית של אירועי עופרת יצוקה

סוכנויות הידיעות | 17/10/2009 6:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסר הרגעה מבריטניה וצרפת: מנהיגיה של שתי המדינות כתבו אתמול (ו') מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובו הם מכירים בכך שדוח גולדסטון הוא ענין רגיש עבור ישראל, ומבקשים תגובה מתונה מכל הצדדים הנוגעים בדבר כדי להרגיע את האיזור. במכתבם ציינו כי הם מכירים בזכותה של ישראל להגן על עצמה וקראו לנתניהו לקיים חקירה עצמאית של אירועי עופרת יצוקה.
נשיא צרפת ניקולא סרקוזי וראש ממשלת בריטניה גורדון בראון
נשיא צרפת ניקולא סרקוזי וראש ממשלת בריטניה גורדון בראון צילום ארכיון: רויטרס

ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, ונשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, כתבו את המכתב בתגובה לקבלת הדוח במועצת זכויות האדם של האו"ם.

במכתבם הם כתבו "אנו מודעים לכך שדוח גולדסטון הוא ענין רגיש הם לישראל והן לפלסטינים".

"ברצוננו לבקש מהקהילה הבינלאומית לדון בדוח באופן שירגיע את הרוחות", כתבו שני המנהיגים, "שיבטיח את ביטחונם של ישראל ושל הפלסטינים ובמקביל ישפר את המצב ההומניטארי בעזה. אנו מכירים בזכותה של ישראל להגן על עצמה, ומכירים בכך ששלום הוא המפתח לקיומה ולביטחונה של ישראל".
להמשיך במשא ומתן

בראון וסרקוזי קראו לנתניהו במכתבם לאפשר מתן סיוע הומניטארי לעזה, לקיים חקירה עצמאית של מבצע עופרת יצוקה, ולהשוות את הממצאים עם אלו של דוח גולדסטון, להקפיא את הבנייה בהתנחלויות, ולהמשיך במשא ומתן עם הפלסטינים על פי המתווה של ארצות הברית.

אתמול בצהריים הצביעה מועצת זכויות האדם של האו"ם בעד אימוץ דוח גולדסטון, המאשים את ישראל ואת חמאס בביצוע פשעי מלחמה במהלך מבצע עופרת יצוקה לפני כשנה ברצועת עזה. בתום ישיבה מיוחדת שהחלה אתמול, הצביעו 25 מדינות בעד ההחלטה המגנה את ישראל על אי שיתוף הפעולה עם חוקרי ועדת האו"ם, שבראשה עמד השופט היהודי רי'צארד גולדסטון. שש מדינות הצביעו נגד קבלת ההחלטה ו-11 נמנעו, בהן בריטניה וצרפת.

המדינות החברות אישרו את אימוץ דוח גולדסטון,

הקורא בין היתר למועצת הביטחון של האו"ם לדון בפשעים שביצעו לכאורה צה"ל וחמאס במידה ולא יחקרו את הטענות בעצמם. ההצעה שהתקבלה היום גובשה על ידי ארבעה גופים: המדינות הבלתי מזדהות, למעט צ'ילה ופנמה; הקבוצה האפריקאית בראשות ניגריה; הקבוצה האיסלאמית בראשות פקיסטן; והמדינות הערביות בראשות תוניס.

ההחלטה מגנה את ישראל על הפרת אמנת ז'נבה בשל צעדי הענישה הקולקטיבית בעזה, אך גם בגלל מצב זכויות האדם בשטחים, כולל גינוי על אי שיתוף הפעולה של ישראל עם ועדת הבדיקה הבינלאומית שהיא מינתה לצורך זה. ביומיים האחרונים ניהל משרד החוץ קמפיין בקרב המדינות החברות במועצת זכויות האדם של האו"ם, בניסיון לשכנע כי תמיכה בדוח גולדסטון היא פרס לטרור ופגיעה בתהליך השלום, אולם ללא הצלחה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים