ישראל בעקבות מחבלים – גם אלה מאינדונזיה

מה המשותף לארגון הג'יהאד של אוזבקיסטן, לאל-קאעידה ולפלג שביצע את הפיגועים באי באלי? כולם ברשימת הטרור שמפרסמת הממשלה

ג'קי חוגי | 5/11/2009 8:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ממשלת ישראל מכריזה היום רשמית על עשרות גופים איסלאמיים במדינות שונות ברחבי העולם כארגוני טרור. הרשימה חושפת את קצה הקרחון של שיתוף פעולה בינלאומי בין ממשלות וארגוני מודיעין במאבקם נגד ארגוני הג'יהאד העולמי, ובראשם אל-קאעידה, טאליבן ודומיהם.
 
זירת פיגוע תופת בבגדד.
זירת פיגוע תופת בבגדד. צילום: אי-פי

הרשימה כוללת כ-50 ארגונים חמושים, בנקים ומוסדות צדקה במדינות שונות, מצ'צניה דרך אינדונזיה, מעיראק ועד ארצות הברית. היא מתפרסמת הבוקר, כפי שדורש החוק, בשלושה עיתונים ישראליים, בעברית, בערבית ובאנגלית, בחתימתו של מזכיר הממשלה עו"ד צבי האוזר.

פרסום הרשימה נעשה בעקבות אישור הקבינט שהגופים האלה הם ארגוני טרור. רשימה קודמת כבר פרסמה הממשלה בדצמבר 2008. מדובר ברשימה עדכנית ולכן לא מופיעים בה הפלגים הפלסטיניים וחיזבאללה שהוכרזו כארגוני טרור לפני שנים רבות.

"ישראל פועלת נגד הטרור במישורים שונים, בנוסף לפעילות הביטחונית הטהורה", אמר עו"ד האוזר. "הפעילות הזו נעשית בשיתוף פעולה הדוק עם ממשלות הנאבקות במימון הטרור העולמי ובהלבנת הון".

בין הגופים המתפרסמים ברשימה נמנה אל-ג'מאעה אל-איסלאמייה, הארגון שביצע באוקטובר 2002 את פיגועי התופת באי באלי באינדונזיה, שבו נספו כ-200 בני אדם. כשנה קודם לכן נחשפה תוכנית של אנשיו לבצע פיגוע תופת בשגרירות ישראל בסינגפור.
מאמץ גלובלי

לצדו מתנוסס שמה של ג'מאעת אל-תווחיד ואל-ג'יהאד, שאותו הקים אבו-מוסעב זרקאווי בעיראק, המזוהה עם אל-קאעידה של אוסאמה בן-לאדן. כמו כן מתנוסס ברשימה שמו של אחד משלושת הארגונים הצ'צ'ניים, הגדודים האסלמיים הבינלאומיים, שסייע לחוטפיהם של צופי התיאטרון במוסקבה.

עוד מופיעים ברשימה 12 ארגוני צדקה וסיוע באינדונזיה, הגדולה במדינות האיסלאמיות, בחשד כי הם משמשים צינור להעברת כספים לארגוני ג'יהאד.

גוף נוסף ששמו מופיע הנו "הקבוצה האיסלאמית" באוזבקיסטן, הנאבקת לכונן מדינת הלכה

בטשקנט. ארגון זה החל את השימוש במתאבדים במדינות מרכז אסיה. ב-2004 שיגרו מפקדיו מתאבדים לשגרירות ישראל וארצות הברית בטשקנט.

רובם המכריע של הגופים ברשימה אינם פועלים בישראל, אולם הכרזתם כארגוני טרור מאפשרת לפעול נגדם בצורה פיזית או ממוחשבת, למשל במקרה של העברת כספים מהם או אליהם שתתועד במערכת הבנקאית הישראלית או במערכת הבנקים הפלסטינית. בהכרזה זו אף מצהירה ממשלת ישראל על נכונותה לתרום למאמץ הגלובלי של ממשלות וגופים הנאבקים בטרור העולמי, בראשן ארה"ב וארגון האו"ם.

תיאום מודיעיני

עו"ד רואי קידר, היועץ המשפטי של המטה לביטחון לאומי, אמר למעריב כי בעתיד מתכוונת מדינת ישראל להכריז גם על יחידים כעוסקים בטרור. "ההכרזה מאפשרת למדינת ישראל לפעול נגדם משפטית במקרה הצורך", אמר. "זהו צעד שגם מסייע לנו מאוד בפורומים בינלאומיים, מאחר שהוא מוכיח כי ישראל היא מדינה מתקדמת בכל הקשור למאבק במימון טרור והלבנת הון".

הודעתה הרשמית של ממשלת ישראל מתפרסמת במקרה יממה לאחר לכידתה של ספינת הנשק המיועדת לחיזבאללה. המכנה המשותף בשני המקרים הוא שיתוף פעולה: מן המידע שפורסם על אודות הספינה אפשר להניח כי לכידתה עשויה להיות תוצאה של תיאום בין כמה ארגוני מודיעין, ולא עבודה ישראלית בלבד.

בהקשר זה יש להזכיר כי באפריל השנה, לאחר גילויו של תא חיזבאללה שפעל במצרים, איימו המצרים להתנגד באמצעים צבאיים למשלוחי הנשק של איראן לאזור. בשנים האחרונות אף פורסמו כמה ידיעות על מגעים הרחק מאור הזרקורים בין ישראל למדינות ערביות שונות, חלקן כאלה שאין עמן יחסים רשמיים, לצורך מאבק בארגונים כמו חמאס, חיזבאללה ואחרים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צבא וביטחון''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים