בייניש מציגה: נוהל המקשה על דחיית דיון

נשיאת העליון פרסמה נוהל מחמיר לטיפול בבקשות לדחיית דיון בתיקים, שנועד למנוע סחבת. "מצפים שעורכי עורכי הדין ישתפו פעולה"

שמואל מיטלמן | 5/1/2010 12:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשורות או גזירות לעורכי הדין? מעתה יהיה להם יותר קשה לבקש דחיות במועדי דיונים וקיום משפטים, בבתי המשפט ברחבי הארץ. נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, פרסמה היום (ג') נוהל מחמיר לטיפול בדחיית דיונים בתיקים, שנועד לצמצם את המספר הרב של הבקשות המתקבלות בבית המשפט וגורמות להתארכות משך זמן הטיפול בהם. "מערכת בתי המשפט מצפה לשיתוף פעולה עם ציבור עורכי הדין", אמרה דוברת בתי המשפט.

נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש
נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש צילום: ענת זכאי
על הנוהל החדש הוחלט במסגרת התוכנית לשינוי הניהול והארגון של עבודת בתי המשפט, והוא יחל בתחילת חודש מרץ. הנוהל יהווה חלק ממכלול צעדים הננקטים על מנת להתאים את מערכת בתי המשפט למשימות ולאתגרים של זירוז משפטים, קיצור תורים ומתן פסקי דין בתוך זמן סביר.

הנוהל, המונהג לראשונה, נוסח בעקבות המלצות ועדה שמינתה בייניש לשם כך בראשותה של נשיאת בית המשפט המחוזי בירושלים, השופטת מוסיה ארד. כמו כן, הוא נדון בפורום נשיאי בתי המשפט ובתי הדין לעבודה.
השופט יחליט על דחייה לפי קריטריונים

הנוהל קובע את אמות המידה לטיפול בבקשות לדחיית מועדי דיון, הן מטעמים הקשורים בכפילויות דיונים של הפרקליט והן מסיבות אחרות. על פיו, דיון שנקבע - יתקיים במועדו. בקשות דחייה תיעתרנה במקרים מצומצמים וחריגים בלבד, וזאת כאשר מדובר בנסיבות בלתי נמנעות ושלא ניתן היה להיערך לקראתן מראש.

התפיסה העומדת בבסיס הנוהל החדש היא כי אין לבחון בקשת דחייה ספציפית בשל האינטרסים של בעלי הדין בתיק מסוים, אלא

על בית המשפט לשקול אף את האינטרס של כלל המתדיינים וההליכים הממתינים לבירור לפני בית המשפט. בכך משתלב הנוהל בתוכנית לשינוי שיטת השמיעה של משפטים, ונועד לסייע בקיום שמיעת תיקים בבתי המשפט ברצף.

לפי הנוהל, בקשות לדחייה יוכרעו על ידי השופט הדן בתיק על פי הקריטריונים שנקבעו. ככלל, מדיניות הטיפול בבקשות דחייה תחול הן על דחיות המתבקשות על ידי המתדיינים ופרקליטיהם והן על דחיות מצד בית המשפט.

ראש לשכת עורכי הדין: אין מקום להחלטה גורפת

כמו כן, הנוהל יחול במידה אחידה ככל האפשר בבתי המשפט השונים. הוא יחייב היערכות של כלל הגורמים הנוגעים בדבר וכן התאמה של יומן בתי המשפט וגם יומניהם של עורכי הדין המופיעים בבתי המשפט.

בתגובה לכך, אמרה דוברת בית המשפט כי "מערכת בתי המשפט מצפה לשיתוף פעולה עם ציבור עורכי הדין לשם קידום אינטרס משותף לכלל המתדיינים בבתי המשפט, וזאת על אף שהנוהל יחייב את עורכי הדין להתאמת דרכי עבודתם".

בעקבות פרסום הנוהל החדש אמר היום ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד יורי גיא-רון, כי "אין מקום להחלטה גורפת בענייני דחיות. כל בקשה מוסכמת לדחיית דיון צריכה להתקבל, אלא אם קיימות נסיבות יוצאות דופן  המונעות זאת".

גיא-רון ציין, כי הוזמן והופיע בפני הוועדה, בראשותה של הנשיאה מוסיה-ארד, אשר מונתה על ידי ביניש לגיבוש הנוהל. לדבריו, ככל שבקשת הדחייה תוגש מוקדם יותר, לאחר שנוצר הצורך בדחייה, יש משקל רב יותר לצורך להיענות לה. "אם בקשה כזו, בוודאי כשהיא מוסכמת, מוגשת לפני שבית המשפט התחיל להתכונן לדיון הקונקרטי, הרי שכמעט ולא תיווצר פגיעה בזמן שיפוטי למרות שעלולה להיווצר פגיעה בזמן דיוני", אמר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים