העבריין יניב זגורי נידון ל-9 שנות מאסר
חודש וחצי לאחר שזיכה אותו מהאשמות על ניהול ארגון פשע, גזר ביהמ"ש את עונשו של העבריין שהורשע בהנחת רימון ליד ביתו של קצין שב"ס

יניב זגורי ואישתו, מיכל צילום: יהודה לחיאני
לפני כחודש וחצי זוכה זגורי מעבירה של עמידה בראש ארגון פשע, לאחר שבית המשפט הגיע למסקנה כי הארגון לכאורה שבראשו עמד, לא יכול להיכלל הקטגוריה של ארגון פשע, כיוון שאין לו את כל הסממנים שמאפיינים ארגוני פשיעה בארץ ובעולם.
החלטת שופטי בית המשפט המחוזי בבאר שבע לזכות את זגורי מעבירות של חברות בארגון פשע, גרמה למבוכה רבה במשטרה ובפרקליטות והובילה לחילופי האשמות חריפים בין הגופים. בית המשפט קבע כי זגורי ואנשיו פעלו לכל היותר ככנופיית רחוב, אבל לא כארגון פשע מסודר.
הנוכחים באולם צעקו "שופטים נאצים"
עונשי מאסר שונים נגזרו גם על יוסי בוחבוט, שנידון לארבע וחצי שנות מאסר לאחר שהורשע בעבירה של סיוע בזריקת רימון לביתו של עיתונאי בעיר. כמו כן, מאור אלמקיאס שסייע בהנחת רימון רסס בפתח ביתו של קצין המודיעין נידון לשבע שנות מאסר בפועל.
בנוסף, שנתיים וחצי מאסר בפועל נגזרו על מרדכי ממן ואבנר חנוכוב שהורשעו בסיוע לעבירה של הצתת פיצוצית "בונבון". כמו כן, בית המשפט חייב את זגורי, חנוכוב וממן לפצות את בעלי הפיצוצייה ב-30 אלף שקל.
"נראה כי חלה עליית מדרגה באמצעים שבהם משתמשים עבריינים כדי להשיג את מטרתם", כתבה ראש הרכב השופטים, סגן הנשיא, השופטת שרה דוברת.
יצויין
כי עונשו של זגורי נחשב לחמור ביותר, שכן הוא ניהל משא ומתן מתקדם עם הפרקליטות על עונש של חמש עד שבע שנות מאסר, ולמעשה גזר הדין היום נחשב למחמיר ביותר. לאחר השמעת החלטת השופטים זגורי היה בהלם מוחלט כיוון שלא ציפה לעונש כל כך כבד.
כמה מהנוכחים באולם צעקו לעבר השופטים: "שופטים נאצים". מאבטחי בית המשפט עצרו אותם לחקירה והם יועמדו לדין. זגורי וכמה מהנאשמים מתכוונים להגיש ערעור על החלטת גזר הדין לבית המשפט העליון.