סספורטס וסעדון: מעשי הרצח שזעזעו מדינה
שלושה חודשים הפרידו בין חטיפתם ורציחתם של שני החיילים שגורלם נקשר זה בזה. מדינה שלמה החזיקה אצבעות עד הבשורות המרות
- מבחוח היה אחראי להברחות הטילים מאיראן לעזה
- אמו של סעדון: הנקמה הגיעה מאוחר מדי

סספורטס, שנשא נשק, הוגדר נעדר ובמשך ימים רבים חיפשו אחריו אלפי שוטרים, חיילים ומתנדבים. 81 ימים לאחר החטיפה נמצאה גופתו בשדה ליד צומת גבעתי. סספורטס הותיר אחריו זוג הורים, ארבע אחיות ואח.
אילן סעדון היה תושב העיר אשקלון ושימש נהג ביחידת שריון באתר ההנצחה בלטרון. ב-3 במאי באותה השנה הגיע לצומת ראם (מסמיה) וניסה לתפוס טרמפ. לצומת הגיע רכב סובארו בעל לוחית זיהוי לבנה כשבתוכו יושבים שני החוטפים – מוחמד נאסר ומחמוד אל-מבחוח, כשהם מחופשים לחרדים. הם הציעו לו טרמפ עד אשקלון, ובשל עומס ציוד ברכב, היה מקום רק עבורו.
הם החלו בנסיעה, ועל פי התכנון התכוונו לחטוף את סעדון למחנה הפליטים ג'בליה. רכב סיור של צה"ל הביא לשינוי בתוכניות, והם החלו לנסוע לכיוון פלמחים. סעדון הבין במהלך הנסיעה כי מדובר בחטיפה, ניסה להיאבק בשניים, ואלה רצחו אותו
לעומת הגילוי המהיר יחסית של גופתו של סספורטס, סעדון נותר נעדר במשך זמן רב. מכונית הסובארו הלבנה בה נחטף נמצאה יומיים לאחר החטיפה, כשבה כתם דם גדול וטביעות אצבעותיו של סעדון. חיפושים נרחבים החלו באיזור, אולם הם הופסקו כעבור חודש לאחר שלא העלו כל ממצאים.
באותו הזמן החל צה"ל במעצרים נרחבים ברצועת עזה, במסגרתם נעצר ראש חוליית החוטפים, מוחמד שרטחה. שלושת חברי החולייה האחרים, בהם אל-מבחוח, הצליחו לחמוק ממעצר ולהימלט מהארץ. אל-מבחוח נמלט לאלג'יריה ומשם המשיך לסוריה.
לאחר הסכמי אוסלו, חודשו המאמצים לאיתותר גופתו של סעדון, ומגעים שקיימה הרשות הפלסטינית עם הרוצחים הביאו להתקדמות בחקירה. על פי המפות שניתנו לישראל, סעדון הוטמן בין מחלף רווה למושב גן-שורק, אולם במהלך השנים שחלפו מאז החטיפה, נסלל באיזור כביש חדש. לאחר סימון מדוייק של מיקום הקבר, הוקם כביש עוקף, ויחידות הבינוי של צה"ל בשיתוף עם מע"צ החלו בחפירת הכביש.
לאחר למעלה מחודש של עבודה קפדנית, נמצאה ב-11 באוגוסט 1996 גופתו של סעדון. למחרת נערכה הלווייתו בבית העלמין הצבאי בעירו אשקלון.
אחמד יאסין, שנעצר זמן קצר לאחר חטיפתו של אילן סעדון, הורשע בעבירות הקשורות לחטיפתם ורציחתם של סספורטס וסעדון ונידון למאסר עולם ול-15 שנות מאסר נוספות. ב-1997 שוחרר יאסין מהכלא, לאחר ניסיון ההתנקשות בחאלד משעל, וב־22 במרץ 2004 חוסל על ידי צה"ל.
הבוקר פרסם בכיר חמאס בדמשק, עיזאת אל-רישק, הודעה רשמית לפיה ישראל התנקשה בחייו של מחמוד אל-מבחוח, בכיר בזרוע הצבאית של הארגון שאחראי לחטיפתם ורציחתם של סעדון וסספורטס במהלך האינתיפאדה הראשונה. לדברי רישק, החיסול בוצע בדובאי לפני תשעה ימים, יום לאחר הגעתו של אל-מבחוח לנסיכות שבמפרץ הפרסי.