תקרית הש"ג המביכה של ראש המוסד לשעבר
השומרים בקריה לא זיהו את שבתי שביט ומנעו את כניסתו לבסיס, שם קבע להיפגש עם מרידור. "כשהבנתי שאין עם מי לדבר, הסתובבתי ונסעתי"

שביט הגיע לפגישה בשעה היעודה, אבל לא הצליח לחצות את עמדת הש"ג בכניסה למחנה. החיילים והחיילות במחסום ביקשו ממנו להזדהות ולהיבדק. הייחוס הביטחוני המפואר לא סייע לו. בבדיקה במחשב התברר כי שמו של שביט לא נכלל ברשימת המוזמנים. החיילים הורו לו לעמוד בצד, בעוד מכוניות אחרות חלפו על פניו ונכנסו פנימה במהירות.
גם מפקד עמדת הש"ג שהוזעק למקום לא ידע מי זה שביט, שהיה ראש המוסד בין השנים 1996-1989. ההסברים של שביט לא עשו עליו הרבה רושם. בשלב מסוים פקעה סבלנותו של שביט, הוא סובב את המכונית ושב על עקבותיו כעוס ועצבני.
במקום התחוללה מהומה. מרידור, שלא הבין מה קורה, טלפן לשביט ותפס אותו בדרך הביתה. הוא מיהר להתנצל בפניו והתקשר לסגן מפקד המחנה בקריה. אחרי בדיקה התברר כי שמו של שביט נשמט מסיבות לא ברורות באחד משלבי האישור. סגן המפקד התקשר גם הוא לשביט, התנצל בפניו וסידר לו מיד אישור כניסה קבוע לקריה, עם חניה מסודרת. מרידור עצמו נאלץ לחזור לירושלים, זועם לא פחות.
הפגישה שלו עם שביט נדחתה למועד מאוחר יותר. שביט פרש מהמוסד בשנת 1996, אחרי יותר מ-30 שנות פעילות. הוא החל את הקריירה כאיש מבצעים זוטר, והתקדם במעלה הסולם עד ללשכת ראש המוסד, תוך שהוא שוהה תקופות ארוכות באירופה. בתקופת כהונתו חוסל במלטה ראש הג'יהאד האיסלאמי פתחי שקאקי, וכן נחשפה פרשת "המידע הכוזב" של איש המוסד יהודה גיל.
עם פרישתו מהשירות מונה שביט למנכ"ל מכבי שירותי בריאות. בשנת 2001 פרש לעסקים פרטיים, ואז החל לפעול עם קבוצת "מרחב" של איש העסקים יוסי מימן. הוא הקים את חברת אתנה, המספקת ייעוץ אסטרגי וביטחוני בעולם. כמו כן ליווה את קבוצת אי-אם-ג'י שבשליטת "מרחב", שהתמודדה על עסקת הגז. במסגרת תפקידו היה שביט אחראי לקשרים עם ממשלת מצרים.
שביט
"האחראי על השערים ניסה לעזור", הוסיף שביט. "הוא לקח את מספר המכונית ואת תעודת הזהות שלי, בדק מול המחשב המרכזי וחזר אליי עם תשובה שלילית. הוא אמר שהתפקיד שלו מוגדר בצבעים של שחור ולבן, ואין לו שום שיקול דעת. הבנתי שאין עם מי לדבר, הסתובבתי ונסעתי". את תגובתו של השר מרידור לא ניתן היה להשיג אתמול.