דיווח: חיילים צרפתים נחשפו במכוון לקרינה
העיתון לה פריזיאן ציטט דוח מ-1961, שקבע כי חיילים נשלחו במכוון לתוך אזורי ניסויים גרעיניים באלג'יריה כדי לבחון את ההשפעות

ניסוי גרעיני. צילום ארכיון: אי-פי
בשנה שעברה הבטיחה ממשלת צרפת לפצות את הקורבנות של הניסויים הגרעיניים, שבוצעו בין 1960 ל-1966, והכירה בכך שהיה קשר בין הפיצוצים לבין המחלות שהתגלו ביוצאי הצבא, כמו סרטן.
אולם בעוד שהגרסה הרשמית היא כי הפיצוצים בוצעו באופן בטוח ככל האפשר, ציטט היום העיתון לה פריזיאן דוח ביטחוני רשמי מאותה תקופה, לפיו הצבא שלח במכוון את החיילים לתמרונים מסוכנים ב-25 באפריל 1961.
הדוח ציין כי אחת המטרות הייתה "ללמוד את ההשפעה הפיזית והפסיכולוגית של כלי נשק אטומיים על בני אדם, כדי להשיג את המרכיבים ההכרחיים להכנה פיזית של הלוחם המודרני ולצורך אימוני מורל".
לא לבשו בגדי מגן
העיתון דיווח כי כ-300 חיילים השתתפו בניסוי של 1961, וכי הסיורים קיבלו הוראה להיכנס לאזור המזוהם מיד לאחר הפיצוץ ולהגיע לנקודה שבה היה מונח הנפץ הגרעיני. "הורו לכלי הרכב לבצע פשיטה בנקודת הפיצוץ כדי ללמוד על האפשרות של התקפה באזור מזוהם", ציטט היומון את הדוח.
אנשים שהיו מעורבים בניסוייים הגרעיניים באלג'יריה טענו כי הם קיבלו הוראות לשכב ולכסות את עיניהם בזמן הפיצוצים,
וכי הם לא לבשו כלל בגדי מגן מלבד מכנסיים קצרים וחולצות קצרות.
גם יוצאי צבא שהשתתפו בניסויים הגרעיניים באיי פולינזיה הצרפתית בין 1966 ל-1996 סיפרו כי הם נאלצו לשוט לאזורים המזוהמים מיד לאחר הפיצוצים כדי לבדוק את ההשפעה.
שר ההגנה, הרווה מורין, אמר לעיתון כי הוא לא מכיר את הדוח. "המינונים הרדיואקטיביים שהתקבלו במהלך הניסויים היו נמוכים מאד", טען.