למאות מיליוני בני אדם אין גישה למים נקיים
בעולם מציינים את יום המים, והצלב האדום מזהיר כי 880 מיליון בני אדם, בעיקר תושבי מדינות מתפתחות, לא זוכים לגישה למים נקיים וראויים
העולם מציין היום את יום המים הבינלאומי, אשר נועד להסב את תשומת הלב למצב איכות המים ברחבי העולם. באו"ם ציינו כי יום המים, אשר מאורגן על ידי הסוכנות לאיכות הסביבה של הארגון הבינלאומי, מהווה קריאה לפעולה למען מניעת זיהום, ניקיון מקורות מים ושיקום של ערוצי מים כדי להבטיח מערכות אקולוגיות בריאות ואיכות חיים אנושית.

ילדה שותה מים מצינור. צילום: אי-אף-פי
בהודעה שפרסמה הפדרציה הבינלאומית של הצלב האדום במלזיה נאמר כי לשינויי האקלים, לתהליכי העיור המואצים והבלתי מתוכננים ולהגירה יש השפעה שלילית על הקהילה החלשות בעולם. לפי ההערכות, 2.7 מיליארד בני אדם, בהם 980 מיליון ילדים, אינם מקבלים גישה למתקני תברואה באיכות ראויה.
מנתוני הצלב האדום עולה כי ליותר ממחצית התושבים באיים באוקיינוס השקט אין גישה למי שתייה בטוחים. 50 אחוז מכלל המיטות בבתי החולים במדינות המתפתחות תפוסות על ידי חולים שסובלים מתופעות רפואיות שנגרמו ממי שתייה בלתי ראויים.
"לרגל יום המים העולמי 2010, הפדרציה של הצלב האדום מתעקשת על הצורך לשפר במהירות את המים, התברואה וקידום ההיגיינה עבור הקהילות החלשות ביותר", נאמר בהודעת הארגון. "אנחנו מחויבים לתרום להשגת מטרות המילניום של האו"ם, ובמיוחד קיצוץ במחצית של מספר האנשים בלי גישה למים בטוחים עד 2015".

תושב פקיסטן נושא דליי מים.
צילום: אי-אף-פי
האו"ם: להשקיע בטכנולוגיות פשוטות
דוח של הסוכנות לאיכות הסביבה של האו"ם שפורסם היום קובע כי השקעה של 20 מיליון דולר בטכנולוגיות מים פשוטות, כמו טפטפות ומשאבות דיווש, יכולה להוציא 100 מיליון משפחות חקלאיות עניות ממעגל העוני הקיצוני.
לפי הדוח, שקיבל את הכותרת "לנקות את המים: התמקדות בפתרונות לאיכות מים", תיקון של מערכות מים וביוב דולפות יכול להבטיח לא רק אספקת מים, אלא גם לצמצם את הזיהום וליצור תעסוקה. מחברי הדוח ציינו כי בכמה מדינות מתפתחות, היה אובדן של 60-50 אחוז מהמים
בשל דליפות, ובכל העולם עומד אובדן המים על 35 אחוז.
מזכ"ל הסוכנות, אקים שטיינר, אמר כי הפעילות האנושית ביובל האחרון אחראית לזיהום חסר תקדים וכי איכות מקורות המים בעולם נמצאת תחת איום מתמיד.
"יום המים מדגיש עד כמה יש אחריות לכל אחד בעבודה על שיפור איכות המים ושמירתה", אמר. "זה נראה כמו אתגר ענק, אבל יש מספיק פתרונות, שבהם כושר המצאה אנושי משתלב עם טכנולוגיה והשקעות במערכות טיהור טבעיות ויכול להביא למים נקיים עבור עולם בריא יותר".