עיריית ירושלים מקדמת את המשך הבנייה בגילה
ועדת התכנון של העירייה שתתכנס ביום ה' תדון באישורי הבנייה להקמת מבני ציבור בשכונת גילה, זאת על אף ההתנגדות הנחרצת של הבית הלבן לבנייה ישראלית מעבר לקו הירוק. בעירייה אמרו בתגובה כי התוכנית אושרה עקרונית כבר ב-1995, ובימים אלו הוחלט לממש את האופציה של השטח לצורך התושבים באיזור

על פי התוכנית, ייבנה במקום בית ספר ובית כנסת לתושבי השכונה. "לא מדובר בתוכניות בנייה חדשות ועדיין לא קיימות תוכניות בנייה ממשיות למבני הציבור, כי אם רק בהחלטה להעביר את השטח ממנהל מקרקעי ישראל לידי העירייה כפי שסוכם כבר בשנת 93'", נמסר מדובר העירייה.
לפני כחמישה חודשים, יצא נשיא ארצות הברית ברק אובמה נגד ההחלטה של ישראל לאשר הקמת 900 יחידות דיור בשכונת גילה בירושלים. לדבריו, החלטת ישראל מערימה קשיים להתניע מחדש את המשא ומתן לשלום ולחדש את התהליך המדיני, ולא תורמת לביטחון ישראל.
בתוך כך, פנה ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת למשטרת מחוז ירושלים במטרה לבקש אישור לחדש את הריסות הבתים במזרח העיר. ברקת פנה למפקד מחוז ירושלים במשטרה, ניצב אהרון פרנקו, מאחר ופקחי העירייה אינם מורשים לבצע את ההריסות ללא גיבוי כוחות משטרה.
כזכור, מאז חודש אוקטובר בשנה שעברה לא ביצעה עיריית ירושלים הריסת בתים, הן במערב העיר והן במזרחה. לדברי גורמים בעירייה, ההריסות הוקפאו בעקבות לחץ בינלאומי נגד הריסת בתים במזרח העיר.
לעומת זאת, גורמים בעירייה טוענים כי ההריסות הופסקו בעקבות הקפאת תקציב הפיתוח של עיריית ירושלים
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "אין כל חדש בנושא ולא נעשתה כל פנייה מיוחדת. עיריית ירושלים פועלת בתיאום עם משטרת ישראל לקיום צווי בית המשפט, במערב ומזרח העיר כאחד, על פי תוכנית העבודה השנתית.
"ההריסות התעכבו במשך מספר חודשים עד לאישור תקציב הפיתוח הכולל של ירושלים במשרד הפנים, הכולל בתוכו גם את התקציב המוקצה להריסות. לאחר אישור התקציב העירייה חזרה לתיאום ההריסות כמקובל".
לפני כחודשיים, סיירה ועדת הפנים של הכנסת בשכונת סילוואן ובאיזור בית יהונתן, במסגרת הדיון בנושא "אי ביצוע הריסת מאות בתים באזור כפר סילוואן", שיזמו חברי הכנסת אורי אריאל (האיחוד הלאומי) וניסים זאב (ש"ס). ראש העיר ניר ברקת העריך אז במהלך הדיון כי במזרח ירושלים קיימים כ-20 אלף מבנים לא חוקיים.
על פי הנתונים שהציג ברקת, בשכונת "סילוואן התיכונה" ישנם 657 מבנים, מתוכם רק לשישה מבנים יש היתרים ושבעה נוספים לקראת הסדרה. ל- 42 בתים הוצאו צווי הריסה, והוטלו 34 כתבי אישום בעניין, אך איש לא עמד לדין.
כחודש לאחר מכן, פרסמה העירייה נתונים רשמיים שמגלים כי בשנת 2009 חלה ירידה במספר הבתים שהרסה העירייה במזרח העיר, ובמקביל חלה עלייה משמעותית בכמות הריסות הבתים במערב העיר. בפועל מגלה המסמך כי מסתמן כמעט שוויון בכמות ההריסות במזרח העיר ובמערבה.