צוואה בוטלה בשל חשד כי הנפטרת הושפעה
ביהמ"ש הורה לבטל צוואה, מלפני 15 שנה, שכתבה אישה ערירית, בשל חשד כי גבר ניצל את מצבה הרפואי ושכנע אותה להוריש לו את כל כספה
הסיבה: חשד כי טוויטו ניצל את מצבה הרפואי של הקשישה כדי לשכנע אותה להוריש לו את כספה.
כדי להבין את הפרשה המוזרה יש לחזור 15 שנה בזמן. בשנת 1994 יצרה הקשישה הערירית קשר עם האלוף אהרון דורון, מי ששימש אז כיו"ר הארגון הארצי של חברי ההגנה וכנציב קבילות החיילים.
הקשר נוצר בעקבות פנייה של הקשישה למוזיאון ההגנה ובקשתה לתרום את רכושה לאחר מותה לחיילי צה"ל. האלוף דורון נפגש עם הקשישה ובין השניים נוצר קשר חברי.
באותו הזמן שימש רמי טויטו, אז חייל בצה"ל, כנהגו של האלוף דורון. במסגרת כך הוא הכיר את הקשישה ובמשך הזמן הפכו קשריו של טויטו עם הקשישה עצמאיים, תוך שהוא אינו מגלה על כך דבר לאלוף.
ניסה למשוך באמצעותה המחאה בנקאית בסך 120 אלף שקלים
לאחר מותה של הקשישה בשנת 2005 הודיע רשם הירושות לאגודה למען החייל ולארגון ההגנה על הזכייה בירושה. טויטו הגיש התנגדות לקיום הצוואה משנת 1996 והציג במקומה צוואה מאוחרת יותר, שנכתבה בשנת 1998, שבה הותירה לו הקשישה את כל רכושה.
אלא שבמהלך המשפט התברר כי במהלך השנים משך טויטו כספים מחשבון הבנק של הקשישה, עד שכרטיס הכספומט שלה בוטל עקב המשיכות החריגות. הוא עוד החתים את הקשישה על ייפוי כח למשיכת כספים על ידו וכעבור זמן בוטל ייפוי הכח.
בנוסף, הוא הגיע יחד עם הקשישה לסניף הבנק וניסה למשוך באמצעותה המחאה בנקאית בסך 120 אלף שקלים, אולם פעולה זו סוכלה בזכות פקידת בנק ערנית.
מהראיות שהוצגו בבית המשפט עוד הוכח
כי כאשר המנוחה איבדה את כושרה המנטאלי בשנת 1998 הצליח החייל להכתיב לה את הוראות הצוואה השנייה, בה הורישה לה את כל כספה ורכושה, תוך שהיא מבטלת את הצוואה הראשונה.
בית המשפט קבע כי "התובע תכנן וניצל את מצבה של המנוחה כדי להביאה לכך שתבטל את רצון ההנצחה, כמצוותה בצוואה הראשונה, ובמקום זאת להוריש לו את כל רכושה באופן בלבדי. מעיבוד כלל הראיות באשר להשפעתו הבלתי הוגנת של התובע על המנוחה עולה כי התובע הכתיב למנוחה שהייתה במועד הקובע בדמנציה במצב בינוני-קשה את הוראות הצוואה השנייה".
השופטת טובה סיון הורתה לבטל את הצוואה השנייה ולכבד את הצוואה הראשונה בה הכספים יועברו לאגודה למען החייל ולאיגוד חברי ההגנה.