משרד הרווחה יוצא למאבק במגפת הכתות
בעקבות פרשת "כת איתקה": שר הרווחה, יצחק הרצוג, יוזם מהלך בין-משרדי למיגור התופעה. לדבריו, בישראל פועלות כ-60 כתות מסוכנות

השר הרצוג. "מדובר בתופעה מסוכנת שלא זוכה למענה מקיף". צילום ארכיון: אמיר מאירי
לדבריו, הנחה את מנכ"ל משרדו, נחום איצקוביץ', להוביל מהלך שבו יוגדרו מחדש הסימנים המקדימים לאיתור וזיהוי מאפיינים של מנהיגי כתות והשפעתם על אוכלוסיות חלשות.
במקביל, הודיע הרצוג, יפעל להובלת מהלך בין-משרדי במטרה לאפיין קורבנות פוטנציאליים להשפעה משחיתה מצד ראשי כתות וגורואים לסוגיהם. בתחילת השבוע צפוי המנכ"ל איצקוביץ' לכנס צוות מקצועי מקרב עובדיו הבכירים של משרד הרווחה.
צוות זה, העיד הרצוג, יחל באיסוף ואפיון מאפיינים של קבוצות ואישים המתיימרים להיות גורמים טיפוליים מקצועיים אך בפועל מפעילים את קהל מאמיניהם במתכונת של כת או מנהיגות רוחנית מסוכנת.
לאחר גיבוש המסמך, אמר הרצוג, הוא יופץ למערכות הרווחה ברחבי הארץ ויאפשר לעובדי הרווחה לקבל כלים שיסייעו להם בזיהוי מוקדם של מנהיגי הכתות, ובכך להתריע על מסוכנותם. במקביל,
יכנס השר הרצוג דיון בוועדת השרים לענייני רווחה, שבראשה הוא עומד, כדי לקבל סקירה מקיפה בנושא הכתות ולדון באמצעים הנדרשים להתמודדות עם התופעה.
"קו ישיר נמתח בין פרשות גואל רצון לשי אברהמוף, ובעקבותיהן יש לגבש בדחיפות מאפיינים וקודים התנהגותיים של מנהיגי הכתות הנוטלים את זהותם של מטופליהם-מאמיניהם ומשתלטים על חייהם, ובמקביל לאתר את הפרופיל של האנשים החלשים שמחפשים להיתלות בגורואים ומאחזי עיניים", אמר הרצוג.

שי אברהמוף (במרכז) בבית משפט השלום ברמלה, לפני שבוע.
צילום ארכיון: רענן כהן