ברק בשייטת: סומך על המפקדים שיפיקו לקחים
כשהוא מלווה ברמטכ"ל ובמפקד חיל הים, ביקר שר הביטחון בבסיס הקומנדו הימי בעתלית והודה ללוחמים שלקחו חלק בסיכול המשט לעזה. "פעלתם בתנאים קשים וביצעתם את המשימה", אמר ברק שהדגיש כי התחקירים שבמצע הצבא נועדו "כדי להפיק את כל הלקחים לפעם הבאה"
- ההסתבכות בים: חילופי האשמות במערכת הביטחון
- פעילי המשט הועברו לנתב"ג - בדרכם חזרה לטורקיה
- נזק דיפלומטי: ניקרגואה ניתקה יחסיה עם ישראל

הבוקר העביר שירות בתי הסוהר העביר הבוקר את מרבית העצורים מהמשט, מכלא אלה שבדרום לנמל התעופה בן-גוריון, ממנו יעלו על מטוסים בדרכם לאיסטנבול.
עד כה נחתו בשדה התעופה ארבעה מטוסים של טורקיש איירליינס. על המטוס הראשון עלו כ-180 אזרחים טורקים, והוא ייצא בקרוב לדרכו.
לדברי יהודה בן-עזרא, מנהל יחידת עוז ברשות האוכלוסין וההגירה, בהמשך היום יגיעו למתקן רשות האוכלוסין בנתב"ג 125 אזרחים טורקים נוספים, אשר לצד המפגינים שעדיין נותרו בכלא יועלו על המטוסים לארצותיהם. "העלייה למטוס עוברת בשקט בסך הכל וללא אירועים חריגים, הם כנראה הבינו שהפרובוקציה נגמרה", אמר בן-עזרא.
רשות שדות התעופה והמשטרה, ביחד עם שירות בתי הסוהר, פתחו טרמינל מיוחד למגורשים בתוך שדה התעופה. טרמינל 1, ששימש בעבר כשער הכניסה והיציאה הראשי של ישראל, הפך בשעה האחרונה לטרמינל המגורשים.
מאות שוטרים ואנשי שב"ס מאבטחים את הטרמינל, בו מרוכזים כ-400 מנוסעי המשט. אנשי יחידת עוז של משרד הפנים החלו בתהליך הגירוש, ובשעות הקרובות יעלו המגורשים על מטוסים טורקיים בדרכם לאיסטנבול.
אמש החליטה ישראל לגרש את כל העצורים ממשט הפעילים לעזה, כולל אלו שהיו מעורבים בתקיפת לוחמי השייטת על הספינה "מאווי מרמרה". שר הפנים, אלי ישי, הודיע כי ההערכה היא כי הגירוש יימשך יומיים.
"ישראל תפעל לגרש מיידית את כל העצורים
בכפוף להליכים המשפטיים הקבועים בחוק",
מדובר ב-124 מפעילי המשט שנעצרו והגיעו ממדינות ערב שעמן אין לישראל יחסים דיפלומטים, ביניהן אינדונזיה, מלזיה, תימן, כווית, אלג'יר ואפגניסטן, וכן מרוקו, מאוריטניה וירדן.