אפקט המשט: סיאול הורידה את פרס בדרגה
יממה אחרי הדחייה הוויאטנמית, הודיעה קוריאה הדרומית כי ביקור הנשיא ישונה מממלכתי לביקור עבודה בשל "אי נוחות"

נשיא המדינה שמעון פרס צילום: פלאש 90
הקוריאנים הסבירו את הורדת דרג הביקור באי נוחות לקבל את הנשיא פרס בתקופה זו בעקבות אירועי המשט לעזה.
מלשכת הנשיא פרס נמסר כי למרות הודעת דרום קוריאה, פרס ייצא לביקור כמתוכנן וכי לוח הזמנים של הנשיא נותר כפי שהיה. הנשיא אמור להתקבל בסיאול בטקס צבאי מלא ולהיפגש בארבע עיניים עם נשיא דרום קוריאה.
מלשכת הנשיא פרס נמסר עוד כי הנשיא הנחה את צוות עוזריו להמשיך בהכנות לביקור משום ש"כל ביקור מידני וקידום האינטרסים המדיניים, הביטחוניים והכלכליים של ישראל בעולם בעת הזאת הוא חשוב ביותר".
מבוכה דיפלומטית
ארועי המשט גרמו למבוכה דיפלומטית בישראל כשהרשויות בספרד ויוון זימנו לפני שישה ימים את שגרירי ישראל לשיחות הבהרה בעקבות השתלטות צה"ל על משט הסיוע לרצועת עזה. שר החוץ היווני בפועל, דמיטריס דרוטס, זימן לשיחת בירור דחופה את שגריר ישראל באתונה, עלי יחיא. גם מזכ"ל משרד החוץ יצר קשר עם יחיא במטרה לקבל מידע על מצבם של האזרחים היוונים שהשתתפו במשט ודרש כי יינקטו כל הצעדים לשמירת ביטחונם.
דוברה של האחראית על מדיניות החוץ של האיחוד, קתרין אשטון,
מסר לאחר שהתבררו תוצאות השתלטות חיילי צה"ל על ספינות המשט כי היא מביעה "צער עמוק לאור הדיווחים על הרוגים ואלימות, ומוסרת את אהדתה למשפחות ההרוגים והפצועים".
גם שר החוץ הצרפתי ברנאר קושנר גינה את האירוע והביע "זעזוע עמוק" מהשתלטות צה"ל על משט הסיוע לרצועת עזה. "אני לגמרי מזועזע מהתוצאות הטראגיות של הפעולה הצבאית על משט השלום לרצועת עזה". לדבריו, "דבר לא יכול להצדיק את האלימות כלפי נוסע המשט".