קוריאה הדרומית: עשרות הפגינו נגד הנשיא פרס
כ-50 מפגינים פרו-פלסטינים התגודדו מחוץ לשגרירות ישראל בסיאול בזמן פגישתו של פרס עם מקבילו וקראו להסרת המצור על עזה. בהפגנה הניפו הפעילים דגל ישראל שהוכתם בצבע אדום. "אנו כאן כדי להוקיע את קבלת הפנים". בפגישה התייחס פרס להטלת הסנקציות על איראן, ואמר: "צריך גם סנקציות מוסריות"

כ-50 מפגינים התאספו מחוץ לשגרירות ישראל במדינה במחאה על אירועי המשט לעזה לפני למעלה משבוע. חלק מהפעילים הניפו את דגל ישראל שהוכתם בצבע אדום. המשטרה המקומית הגיעה למקום, אולם עד כה לא בוצעו מעצרים.
"אנחנו כאן כדי להוקיע את קבלת הפנים שערך לי מיונג באק לנשיא עליו נמתחה ביקורת בינלאומית", אמר אחד המפגינים במקום.
בניגוד להפגנות מחוץ לשגרירות הישראלית, הפגישה בין שני האישים הייתה חמימה. בפתח הפגישה אמר הנשיא לי לנשיא פרס כי "מדינותינו חולקות קוים וערכים משותפים כמו גם מצב עכשווי דומה. שתי המדינות נחשפו לאיומים ולשנינו יש שאיפה לשלום ולביטחון, לא רק לעמינו, אלא לכל העולם ונמשיך לפעול לכך. אני יודע כי חייך הוקדשו להבאת שלום וביטחון לעמך. מאמציך לאורך השנים קיבלו הכרה כשזכית בפרס נובל וגם בקוריאה אנו מעריכים מאמציך להשגת שלום".
במהלך הפגישה סקר הנשיא פרס בפני נשיאה של קוריאה הדרומית את העמדה הישראלית בנוגע לההחלטה להטיל סנקציות נוספות על איראן. "כל דרך ארוכה מתחילה תמיד בצעד ראשון. זהו הצעד
לדבריו, "אחמדינג'אד הוא המשחית המוסרי הגדול ביותר שיש בעולם ואני מאיץ בקהילה הבינלאומית למנוע את החיבור המסוכן בין איש שאין לו מעצורים לנשק שאין גבול לנזק שיכול לגרום. אני מאמין שנדרשים צעדים נוספים מפני שהאיראנים מתנהגים בדרך שאינה מתקבלת על הדעת ומעוררים התנגדות הן בעולם והן באיראן עצמה".
עוד הוא הוסיף כי "הסנקציות צריכות להיות מלוות בסנקציות מוסריות. אני מברך על הצעד הראשון ובטוח בהמשך שלו".
בנוסף, הנשיא פרס הציג בפני הנשיא הקוריאני את היוזמה להקמת מכון מחקר בהשתתפות מדענים משתי המדינות שישתפו פעולה בתחומי המים, הביוטכנולוגיה, אנרגיות מתחדשות וחקר המוח ויעזרו בטכנולוגיות חדשניות לצורכי מחקר.

הוא גם סקר את ההסכמים והסיכומים שהושגו עד עתה במהלך הביקור. הנשיא לי השיב: "לקוריאה יש הערכה גדולה לישראל. בחזית הכלכלית יש הרבה מקום לשיתוף פעולה במדע, בטכנולוגיה ובתחומים נוספים. אני מעריך את העובדה כי התלוותה אליך משלחת עסקית ישראלית בכירה ובכוונתי להודיע לשריי ולחברי הממשלה לעקוב מקרוב אחרי הנושאים העומדים על הפרק על מנת להשיג תוצאות מוחשיות גם אחרי עזיבתך".
ביום ראשון הודיעה קוריאה הדרומית לישראל כי היא מורידה את דרג הביקור הרשמי של הנשיא שמעון פרס במדינה, מביקור ממלכתי לביקור עבודה. הודעת ממשלת דרום קוריאה באה יממה בלבד לאחר שממשלת וייאטנם ביקשה מהנשיא פרס לדחות את הביקור שאמור היה להיערך בתחילת השבוע הבא מיד בתום הסיור המתוכנן בקוריאה הדרומית.
הקוריאנים הסבירו את הורדת דרג הביקור באי נוחות לקבל את הנשיא פרס בתקופה זו בעקבות אירועי המשט לעזה. מלשכת הנשיא פרס נמסר כי למרות הודעת דרום קוריאה, פרס ייצא לביקור כמתוכנן וכי לוח הזמנים של הנשיא נותר כפי שהיה. הנשיא אמור להתקבל בסיאול בטקס צבאי מלא ולהיפגש בארבע עיניים עם נשיא דרום קוריאה.
מלשכת הנשיא פרס נמסר עוד כי הנשיא הנחה את צוות עוזריו להמשיך בהכנות לביקור משום ש"כל ביקור מידני וקידום האינטרסים המדיניים, הביטחוניים והכלכליים של ישראל בעולם בעת הזאת הוא חשוב ביותר".