בלב צפת: השייח' ראאד סלאח משפץ מסגד
בעירייה טוענים כי המסגד, שבו התפללה משפחתו של אבו-מאזן, עמד להתמוטט ובשל חוסר תקציב פנו לווקף. "מה זה משנה מי מתקן?"
כאשר עלו סימני השאלה סביב שיפוצו של המסגד, פנו התושבים לעיריית צפת. זו ענתה כי בשל סכנת התמוטטות של המבנה, פנתה אל הווקף המוסלמי בבקשה לשפץ אותו. אך בתגובה לפניית מעריב, הסבירו אנשי הווקף כי מי שעומד מאחורי העבודות הוא דווקא הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, שדוברה סירב להגיב לידיעה.
"זה ייגמר במלחמה", אמר אחד התושבים, "לא יכול להיות שהעירייה מזמינה אותם להיכנס בחזרה לעיר - ועוד בדלת הקדמית. זה לא סוד מה השייח' סלאח חושב על ישראל. זה לא ייגמר בשיפוץ בלבד".
מסגד אל-אמיס שוכן סמוך לשוק העירוני בצפת. עד מלחמת השחרור חיו בשכונה 4,000 ערבים, ובהם משפחתו של מגורש צפת המפורסם ביותר: יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן. "הבית של משפחת אבו-מאזן נמצא במרחק עשרות בודדות של מטרים מהמסגד", סיפר דויד עמיאל, חוקר צפת. "סביר להניח כי הוא ובני משפחתו התפללו בו".

מסגד אל-אמיס בצפת
איבלה הפקות
"העיקר התוצאה: שהמפגע יוסר"
בשונה מיתר המסגדים הנטושים שנהרסו או שמשמשים היום למטרות אחרות, הצריח של מסגד אל-אמיס שרד בשלמותו. עמידתו האיתנה על אחד הכבישים הראשיים ביותר בצפת הקנתה לו מעמד שהרגיז לא מעט גורמים קיצוניים. אחד השיאים נרשם במהומות אוקטובר, אז ניסו יהודים זועמים למוטט את הצריח. חשודים נעצרו, הצריח גודר ומסביבו הוצבו מצלמות אבטחה.
בעיריית צפת הסבירו כי מצבו הרעוע של המסגד גרם להתנתקות אבנים מהצריח, והדבר סיכן את חיי הנהגים שחלפו
בכביש.
עוד נאמר כי לעירייה אין כסף לטפל במבנים שלא באחריותה, ולכן פנתה לגופים אחרים. "פנינו למנהל מקרקעי ישראל ושם אמרו לנו שהווקף המוסלמי אחראי על זה", הסביר ראש עיריית צפת אילן שוחט. "אני לא מבין מה זה משנה מי מתקן את זה? העיקר התוצאה: שהמפגע יוסר".
פרופ' ארנון סופר מאוניברסיטת חיפה סיפר כי בעבר היו התנגשויות אלימות בין פעילי התנועה האיסלאמית ליהודים בשל ניסיון לחדש מסגדים נטושים בערים יהודיות.