הדובר: בלייר בחזית ההסברה הישראלית
נציג חדש לישראל: ראש ממשלת בריטניה לשעבר גייס את ניסיונו ומעמדו הבינלאומי על מנת להסביר בעולם את ההחלטה להקל בסגר על עזה

טוני בלייר. צילום: רויטרס
בסביבתו של נתניהו הסבירו כי הזירה החשובה היא התקשורת ודעת הקהל הבינלאומית. לכן הוחלט שעדיף שבלייר יהיה זה שיציג את השינוי החשוב במדיניות הממשלתית, שכן בלייר נחשב לדמות אובייקטיבית ובעלת מעמד בינלאומי, אשר ההחלטה על הקלת הסגר נתקבלה בתיאום אתו.
אתמול נפגש בלייר בישראל עם שורה של אישי ציבור ופוליטיקאים, בהם השר לענייני הנגב והגליל סילבן שלום, השר לענייני מודיעין דן מרידור, ויו"ר האופוזיציה ציפי ליבני. מוקדם יותר נפגש ברמאללה אם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ועם ראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד.
הקוורטט מפרגן
הרביעייה הבינלאומית, אשר מונה את ארה"ב, רוסיה, האו"ם והאיחוד האירופי, קיבלה אתמול בברכה את ההקלות מצד ישראל על רצועת עזה, אבל בהצהרה מטעמה הבהירה כי דרושים צעדים נוספים כדי להקל על תושבי הרצועה, שמצבם עדיין "בלתי מתקבל על הדעת", כהגדרתה.
"המדיניות החדשה של ממשלת ישראל כלפי עזה היא התפתחות מבורכת", נאמר עוד בהודעה, שבניסוחה השתתפו השליח-דובר בלייר, השליח האמריקני
ג'ורג' מיטשל ושרת החוץ של האיחוד, קתרין אשטון.
"יישום מלא ומקיף של המדיניות החדשה יהווה תמורה משמעותית לעבר מתן מענה מספק לצרכיהם של תושבי עזה, מבחינת סיוע הומניטרי, מוצרי צריכה, בנייה ותשתית אזרחית ופעילות כלכלית תקינה, מבלי לפגוע בצורכי הביטחון של ישראל".